Valótlanságot híresztel az Együtt – a Korszakváltó Pártja

Az Állami Számvevőszék nem utasította el Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke kockázatjelzését.

A pártok ellenőrzésekor betartják a törvényeket

Az ÁSZ főtitkára, Holman Magdolna válaszában azt közölte, hogy az ellenőrzései tervezése során felhasználja az Együtt kockázatjelzését. Az ÁSZ a pártok ellenőrzése során mindenben a vonatkozó és hatályos törvények előírásai, és a minden pártra egységesen érvényes eljárási szabályok szerint jár el.

A számvevőszék nem utasította el az Együtt kockázatjelzését

Az ÁSZ  arról tájékoztatta az Együtt elnökét és választmányi elnökét, hogy a hozzá érkezett tájékoztatási célú információk, jelzések és egyéb dokumentumok alapján, a tudomására jutott adatokat, tényeket a folyamatban lévő ellenőrzései keretében vagy ellenőrzéseinek tervezése során hasznosítja. Az ÁSZ folyamatosan gyűjti, elemzi és értékeli a külső kockázatokat, és ezen kockázatelemzési tevékenységének eredményeit az ellenőrzései során felhasználja.

Mindebből egyértelműen látszik, hogy az ÁSZ nem utasította el Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke kockázatjelzését. Az ÁSZ válaszban azt közölte, hogy az ellenőrzései tervezése során felhasználja az Együtt kockázatjelzését.

Az Együtt aláássa a közbizalmat

AZ ÁSZ felhívja a figyelmet, hogy ellenőrzéseit szigorú szakmai standardok alapján, transzparens módon, minden egyéb szervezettől függetlenül, pártatlanul végzi. Az ÁSZ független a politikától, nem vesz részt a politikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ a pártok ellenőrzése során mindenben a vonatkozó és hatályos törvények előírásai, és a minden pártra egységesen érvényes eljárási szabályok szerint, mint jogalkalmazó járt és jár el.

Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik.

(Forrás: MTI/OS)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük