Vásárhelyi Mária: Pintér Sándor bel-oktatás-egészségügy-szociális-rendvédelmi stb. miniszter törvénye

Ha jól emlékszem éppen az imént ígérte meg a kormány az EU-nak, hogy minden új törvény hatálybalépését társadalmi egyeztetés fogja megelőzni. Vagy legalább szakmai. Amióta ez az ígéret elhangzott egyre-másra hozzák ugyanúgy a törvényeket, ahogy korábban – kezdte közösségi oldala bejegyzését Vásárhelyi Mária szociológus.

Egyik este kitalálja a miniszterelnök vagy legszűkebb környezet és másnap hatályba lép

“Ma reggel arra ébredtem, hogy Pintér Sándor bel-oktatás-egészségügy-szociális-rendvédelmi stb. miniszter törvénybe iktatta, hogy az abortuszt elvégzése előtt minden nőnek igazolást kell vinnie arról a kórházba, hogy meghallgatta a magzat szívhangját.

Hadd legyen még sz@rabb neki. Ez az állami retorzió azok ellen, akiknek más és más okokból el kell vetetniük megfogant magzatukat.

Pl. mert egészségügyi kockázatot jelent a magzat megszületése, esetleg erőszak eredményeként esett teherbe, vagy mert szegények, és nem tudnak még egy gyermeket vállalni, esetleg túlságosan fiatal ahhoz, hogy gyermeket vállaljon, talán nem él kapcsolatban a magzat apjával és nem akar egyedül gyermeket vállalni, esetleg elveszíti a munkáját, ha terhes lesz. És még ezer egy oka lehet annak, hogy valaki arra kényszerül, hogy megszakíttassa terhességét.

Egy azonban biztos, hogy jókedvében senki nem tesz ilyet

Ezt a döntést mindig és mindig kétségbeesés, bánat és szorongás előzi meg. Fájdalmas, megalázó, gyötrelmes választás ez, amit mindig a kényszer szül. És legfőképpen kizárólag az anyára és az apára tartozik. Az államnak pedig semmi köze ahhoz, hogy mi van a nők méhében és mit szándékoznak tenni.

Illetve egy feladata lenne, nevezetesen, hogy mindenki számára teremtsen olyan feltételeket, hogy a gyermek vállalás ne legyen elviselhetetlen, megoldhatatlan teher a szülők számára. Például 12 év változatlanság után megtriplázhatnák a családi pótlékot. És millió más módon segíthetnék a szegény családokat abban, hogy ne legyen számukra vállalhatatlan áldozat a gyermekvállalás. Már az is botrányos és felháborító, hogy Magyarországon – ellentétben a fejlett országokkal – nem lehet hozzájutni olyan tablettához, amely – megelőzve a valóban brutális abortuszt – megszakítja a néhány hetes terhességet.

És csak azért nem, hogy szenvedjen az a nő, ha már bujálkodott

És micsoda aljas ötlet, azzal kínozni a nőket, hogy fájdalmas döntésüket követően meg kelljen hallgatniuk a magzat szívhangját, hogy még jobban fájjon.

És technikailag hogy fog erre sor kerülni? Az egyébként is százszorosan túlterhelt szülészeteken állnak majd sorba a megalázott, egymás előtt is szégyenkező nők, szemlesütve.

Tiszta középkor! Aztán majd kialakul az igazoló jelentések piaca. Vajon mennyibe fog kerülni egy ilyen fecni? És kik tudják majd megfizetni? Természetesen ezt is csak a gazdagok.

Amikor – teljesen abszurd módon – a miniszterelnök a hetvenakárhány éves belügyminiszterre bízta az oktatás- és az egészségügy irányítását, akkor nyilvánvaló volt, hogy számára ezek fegyelmezési, büntetési kérdések, nem pedig a társadalmi jólléttel kapcsolatos problémák. Azt gondolta, hogy a jelentkező problémák megoldásához nem kell más, mint kemény kéz és példás szigor. Ezt csinálják most a pedagógusokkal, akikkel nem tárgyalnak, hanem megpróbálják a kritikus hangokat elhallgattatni, a tanárokat megfélemlíteni, és így próbálják a népesedési kérdést is megoldani és egyben jobbról előzni Dúró Dórát és bandáját. Ami persze a világtörténelemben még soha senkinek nem sikerült.

Ha egy nő úgy dönt, hogy képtelen vállalni egy (újabb( gyermek születését, akkor az, hogy meghallja a szívhangját, nem fogja ettől visszatántorítani, mivel ezt a döntését nyilván százszor végig gondolta, végig szenvedte. A szívhang meghallgatása tényleg kizárólag a lelkigyötrelmektől szenvedő nő további kínzása. Ilyet csak fasiszta rendszerekben találnak ki.”

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Szeptember 15-től a magzati szívhang meghallgatásához kötik az abortusz elvégzését Magyarországon. Dúró Dóra szélsőjobboldali képviselő régi kívánságát Pintér Sándor belügyminiszter teljesítette, de sem ő, sem a kormány nem tartotta szükségesnek, hogy tájékoztassa a közvéleményt az abortusz-szabályozás módosításáról, amit végül a 24.hu újságírója szúrt ki a Magyar Közlönyben.

A módosítás lényege, hogy

az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta.

A jogi szöveg „a magzati életfunkciók működésére utaló tényező” magyarul és az orvosi gyakorlat szerint a magzat szívhangja lehet. A rendelet tehát a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését, amit régóta követel Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője, aki szerint ez nem szigorítás, csak tájékoztatás.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!