Perpatvar miatt elmaradt a fővárosi közgyűlés szerdai etapja - Mint az oviban..... - Városi Kurír

Sorting by

×

Perpatvar miatt elmaradt a fővárosi közgyűlés szerdai etapja – Mint az oviban…..

Hogy ki húzta meg először a másik copfját, vagy vette el a kisautóját, nem tudni, de a lényeg, hogy a főváros megválasztott képviselői fittyet hányva arra, hogy miért ülnek a jólfizetett székükben, összekaptak.

Hirdetés

Kinek mi a jele?

Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára összehívott ülése.

Karácsony Gergely főpolgármester újságíróknak ezt a fővárosi koalíciót alkotó pártok vezetői között lévő konfliktussal indokolta. Hangsúlyozta: nem a fővárosi frakciók, nem a polgármesterek között, hanem pártvezetői szinten van nézetkülönbség, ami a Momentum és a Demokratikus Koalíció (DK) között

„ma áthidalhatatlan véleménykülönbséget eredményezett”.

A főpolgármester kérdésre válaszolva azt közölte: a közelgő időközi választások miatt olyan konfliktus van a Momentum és a DK között, hogy

„ma nem tudunk dolgozni”.

A fideszesek kikérték azt a bizonyos kávét….

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetője a határozatképtelenséget újságíróknak úgy kommentálta, hogy

„a baloldali pártok viszálykodásai és belső konfliktusai miatt Budapest ügyei nem tudnak előre haladni”.

Momentum-álláspont

Momentum-álláspont szerint szerették volna, hogy legyen közgyűlés, mivel vannak fontos ügyek, mint a roma gyakornoki program, nagytétényi természetvédelmi övezet és a budai fonódó villamos meghosszabbítása, azonban ebbe a DK nem ment bele.

A párt elmondása szerint a 2019-es megállapodáshoz tartják magukat, viszont ez Budapesten több választási körzetben veszélybe került, így könnyen előfordulhatna, hogy a Fidesz nyer. A Momentum elsődlegesnek tartja Budapesten az ellenzéki együttműködést, ehhez pedig mindenhol az egyezség betartása a minimum.

DK álláspont

Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a Demokratikus Koalíció Bősz Anettet bízta meg azzal a feladattal, hogy a DK következő főpolgármester-helyettese legyen.

Bár 2019. óta természetes, hogy az ellenzéki pártok az ellenzéki együttműködés keretében megszavazzák egymás jelöltjeit Budapesten, a Momentum hivatalosan arról tájékoztatta a DK-t, hogy a két párt közötti, időközi választásokkal kapcsolatos viták miatt nem fogja megszavazni Bősz Anett főpolgármester-helyettessé válását

– ezért döntött a főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés elhalasztása mellett. A Demokratikus Koalíció szerint a viták természetes velejárói egy demokratikusan működő közösségnek, ezek azonban nem sodorhatják veszélybe Budapest kormányozhatóságát. Itt állunk egy törvénytelen kormánnyal szemben, a szabadság szigetén, Budapesten. Ebben a helyzetben nem szabad pártpolitikai érdekek miatt veszélybe sodorni az ellenzéki többséget és Budapest kormányozhatóságát.

A Momentumnak meg kell értenie, hogy vigyáznunk kell Budapestre, mindarra, amit együtt elértünk, és ez sokkal fontosabb az időközi választásokkal kapcsolatos vitáknál.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a Momentumot, hogy szavazza meg Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek a következő Fővárosi Közgyűlésen! Nagyon reméljük, hogy a Momentum elnökválasztó tisztújítása pontot tesz a belső vitáik végére, és megszűnik a megegyezés minden akadálya – írták közleményükben.

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Perpatvar miatt elmaradt a fővárosi közgyűlés szerdai etapja – Mint az oviban…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.