Több autós is a rendőrség segítségét kérte egy baleset-veszélyesen közlekedő kamion miatt kedden az M1-es autópályán, a sofőr feltehetően agyvérzést kapott vezetés közben. 

Vészhelyzet az autópályán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrség honlapján írt az esetről.

több bejelentés érkezett kedd reggel a megyei főkapitányság ügyeletére arról, hogy a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 148-as és a 152-es kilométer között egy kamion balesetveszélyesen közlekedik.

A hívók elmondták, hogy

a belső sávban haladó teherautó többször nekiment a szalagkorlátnak, megelőzni nem lehet, és szabálytalanul váltogatja a sávokat.

A bejelentők azt feltételezték, hogy

a sofőr álmos, fáradt lehet és intézkedést kértek

– tette hozzá a rendőrség.

A rendőrök a kamion mögött haladva

fény- és hangjelzésekkel próbálták megállásra bírni a sofőrt, aki erre nem reagált, továbbra is baleset-veszélyesen többször sávot váltott és folyamatosan haladt az országhatár felé.

A közlemény szerint

a kamiont végül a hegyeshalmi határátkelőhelytől 15-20 méterre sikerült megállítani. A járőrök igazoltatni akarták a gépjármű vezetőjét, de a férfi szemmel láthatóan rosszul volt, mozgáskoordinációs problémái voltak és nem tudott rendesen kommunikálni.

A mentők megállapítottak,

hogy az 50 éves férfinak feltehetően agyvérzése van, ezért a győri kórházba vitték. Az eset során senki sem sérült meg, de az adatok szerint az autópálya szalagkorlátja több helyen megrongálódott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét