Lehet, hogy az Ön ereiben is kipcsak vér folyik? – Ha igen, ha nem, Orbán fejenként 17.600.- forintunkat verte el

A magyar kormányfő a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján beszélt arról, hogy sok magyarban kipcsak vér folyik. Ja, és az a Matolcsy-pötty, a popsin, emlékeznek?

Elő a családfával!

A magyar kormányfő a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján beszélt arról, hogy sok magyarban kipcsak vér van.

(Kipcsakok: A kipcsakok (török: Kıpçak) török nép volt a középkorban, illetve ma a türk nyelvcsalád egyik ágának megnevezése. Eredetileg a kimekek törzsszövetségéhez tartoztak és a Tobol és az Isim folyók középső folyásának vidékén éltek. A 11. század közepén kiváltak a kimek törzsszövetségtől és csatlakoztak az ekkor tőlük délre lakó kunok és szárik (sárga ujgurok) törzseihez kialakítva a kipcsak-sári-kun törzsszövetséget. A törzsszövetség nyugat felé kezdett terjeszkedni, s a 11. század utolsó harmadára már az Al-Dunáig uralták a sztyeppét. Európában a vegyes etnikumú törzsszövetséget kunok, kumánok, kipcsakok, polovecek, kanglik néven is ismerték, valójában csak egy részük volt valóban kipcsak.)

Nemzeti kipcsakjaink

Orbán Viktor a keddi ülésen arról beszélt, miután Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök egy török kitüntetést vett át, hogy szeretne a kipcsakok nagy barátjának gratulálni a magas kitüntetéshez. Azzal folytatta, hogy

a jelenlevők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok, sok magyarban van kipcsak vér,

van önkormányzatuk és Nazarbajev a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is – derült ki az Euronews videójából.

“Minden évben küldünk neki üzenetet, amikor a kipcsakok éves gyűlése van nálunk” – mondta Orbán.

Térjünk rá a pénzre!

Magyarország az Európához és az Európai Unióhoz kapcsolódást adhatja a Türk Tanácsnak

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bakuban, a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján. A kormányfő közölte: Magyarország jelenleg azért harcol, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottságban a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját kapja.

“Az esélyek nem rosszak, de ez egy éles csata.

Ha sikerülne (…) megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal” – mondta, úgy fogalmazva: ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor “örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit”.

Fejenként -árfolyamtól függően- 17.600.- forint

Arról is beszélt, hogy a magyar Eximbank hitelkeretet nyitott a Türk Tanács tagállamainak:

a magyar-török együttműködésnek 195 millió eurós, a magyar-kazah, a magyar-üzbég és a magyar-azeri együttműködésnek 80-80 millió eurós, a magyar-kirgiz viszonylatban pedig 27 millió eurós keretet.

Orbán Viktor kiemelte, hogy miniszterelnöksége alatt Magyarország és a Türk Tanács tagországai között a kereskedelmi forgalom a duplájára nőtt, elérte a 4 milliárd dollárt. Emlékeztetett arra is, hogy a közelmúltban Budapesten létrejött a Türk Tanács európai képviselete. A miniszterelnök közölte továbbá, hogy Magyarország több mint 700 állami ösztöndíjat biztosít a Türk Tanács államaiból érkező fiataloknak.

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2019.10.15 - 19:42
  Közvetlen hivatkozás

  Ez igen.Már csak az a kérdés,kinek a pénzét herdálja,ilyen vidáman???1)a magyarok befizetett adóját???2)Az E.U.Magyarországnak adott pénzét???Mindkettő sz@rban tapicskolás!!!

  Válasz
 • Avatar
  2019.10.15 - 22:18
  Közvetlen hivatkozás

  Eddig is tudtuk,hogy nem százas.Most már azt is tudhatjuk,magas ívből lesz@rja,mit gondolnak róla az ilyen orbitális baromságok láttán/hallatán.Lassan kósai magasságokba emelkednek ezek a zagyvaságok.Csak közben költi a pénzt.A mi pénzünket, a baromságokra.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük