Viharos hétvége elé nézünk!

Pénteken főként északkeleten jöhetnek létre újabb zivatarok, a Dunántúlon egy-egy zápor fordulhat elő. A középső országrészben hosszabb időre kisüthet a nap. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik, délután 20-27 fokig melegszik a levegő.

Szombaton

Az ország északkeleti tájain lesz jellemző a záporokkal, egy-egy zivatarral tarkított idő. Mindemellett a legtöbb helyen már hosszabb időre kisüt a nap. Az északnyugati szél élénk, erős, helyenként viharos lehet. Napközben 18-25 fok valószínű.

Vasárnap ismét északkeleten lehet jellemző záporos, zivataros idő, máshol a napsütés kerül előtérbe. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. 21-26 fokos maximumokat mérhetünk. Hétfőn is erős, viharos északnyugati szélre kell készülni. Sokat fog sütni a nap, egy-egy zivatar keleten lehet. 21-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pollenhíradó:

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országosan a közepes, helyenként a magas tartományban alakul. A pázsitfűfélékre allergiások körében a zivatarok során roncsolódó pollenszemek asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas, néhol nagyon magas szinten lehet jelen.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front még nem lesz térségünkben, de a nyugati országrészben gyenge hidegfronti hatás érvényesül.

Pénteken már országszerte mérsékelt hidegfronti hatással kell számolni. Emellett elsősorban a fülledt, magas páratartalmú levegő, illetve a légköri feszültség és a szórványosan előforduló záporok, zivatargócok okozta légnyomás ingadozás van hatással szervezetünk működésére. Erősek maradnak az olyan általános tünetek, mint nyugtalanság érzet, ingerlékenység, migrénes fejfájás, csökkent fizikai teljesítő képesség. Az ízületi panaszok sem enyhülnek. A korábbi műtétek, valamint törések helye is érzékeny, fájdalmas maradhat. A szív- és érrendszeri betegeknél fellépő nehézlégzés, vizesedés, ödémásodás is a légköri körülmények számlájára írható. Esernyőt, esőkabátot vigyünk magunkkal.

Ettől persze még nagyon jól és hasznosan is eltölthetik a hétvégét.

időjárás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük