A Peace and Sport éves fórumán vesz részt a budapesti kick-box világbajnokságon két aranyérmet nyert Mórádi Zsolt.

A II. Albert monacói herceg nevével fémjelzett rangos nemzetközi szervezet szeptemberben választotta békenagykövetei sorába a magyar sportolót.

Mórádi Zsolt az eseményt megelőzően elmondta: a tervek szerint edzést tarthat a többi békenagykövetnek, akik között olyan világhírű sportolók is vannak, mint a labdarúgó Didier Drogba, a Forma-1-es pilóta Felipe Massa, vagy az atléta Jelena Iszinbajeva és Paula Radcliffe.

A tíz vb-arannyal a kick-box történetének legeredményesebb versenyzője büszke rá, hogy egyedüli magyarként lehet tagja az illusztris társaságnak, és sportágát is ő képviselheti a Peace and Sport békenagykövetei között.

A gálavacsorán ott lesz Albert herceg is

Mórádi arról is beszámolt, hogy a jubileumi tizedik alkalommal sorra kerülő esemény gálavacsoráján – ahol Albert herceg is ott lesz – díjakat osztanak ki, az „év sportági világszövetsége” kategóriában pedig a kick-box világszervezet, a WAKO is a jelöltek között van.

A Peace and Sports nonprofit szervezet, amely a sport értékeit felmutatva próbál fellépni a diszkrimináció, a kirekesztés és az erőszak ellen. Célja a hátrányos helyzetűek segítése, a szolidaritás, a béke és egy jobb világ megteremtése. Programjain túl példaképnek tekinthető bajnokokon, a szervezet békenagykövetein keresztül igyekszik megszólítani a fiatalságot.

(NVSZ)

Még több sport: Ökölvívó bajnokság a Madárfészekben

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét