Visszavicsorít a tél, de csak keddig kell elviselni

Néhány napra visszajön a tél, nehéz napok elé nézünk, különösen azok akik felültek annak a csalóka érzésnek, hogy itt a tavasz. Legnagyobb vesztesek a kertek és rétek.

Csütörtökön egy kiterjedtebb, de jellemzően vékony, áttetsző vagy szakadozott fátyolfelhőzet melletti szűrt napsütés várható. Az északi országrészben lehetnek tartósabban felhős területek, időszakok. Továbbra is a februári átlagnál enyhébb délutáni hőmérséklet valószínű.

Estére, észak felől megvastagszik a felhőzet, a Dunától keletre tartósabb, nyugatra inkább csak szórványosan előforduló, szitáló esőre van kilátás. Éjjel még eshet, de hajnalra már szakadozni kezd a felhőzet. Hidegfront érkezése valószínű erősödő északi széllel.

Pénteken hidegfront alakítja az időjárást VIHAROSSÁ erősödő északi széllel. Délelőtt még sok felhő, elszórtan záporok, az északi hegyekben hózáporok várhatóak, de észak felől csökken a felhőzet, délután többfelé kisüthet a nap is. Lehűlés kezdődik, de a sarkvidéki eredetű fagyos levegő bezúdulása előtt, déltájban még +10 fok körüli hőmérséklet várható.

Éjjel is erős szél fúj. Már este többfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Eloszlik a felhőzet, kitisztul az ég.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 0 és +4, északon foltokban még gyengén fagyhat,

csütörtök délután északon +9, délen +14,

péntek reggel +4 és +8 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás

Szombaton erős, de már mérséklődő északi szél fúj. Derült, de hideg idő valószínű. Hajnalban több fokos fagyra van kilátás, és délutánra is csak fagypont köré enyhül, ráadásul a szél ront a hőérzeten.

Vasárnap és hétfőn mérséklődik a szél, de szeles marad az idő. Jellemzően napos idő ígérkezik, csak kisebb felhősödések zavarhatják meg a napsütést. Az évszakos átlag körüli hőmérsékletre van kilátás, kissé már enyhül.

Keddtől ismét enyhülés kezdődhet változóan napos-felhős időben, számottevő csapadék nélkül.

Közlekedés meteorológia

Csütörtökön napközben száraz utak, jó látási viszonyok várják az útnak indulókat. Este már esőtől vizes útszakaszokra készüljenek, majd éjjel az északias szelet is egyre erősebb lökések kísérik várhatóan.

A vélemény bizonytalansága ÁTLAGOS.

Véleményalkotó: Aigner Éva és Pártai Lucia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük