Visszalép az Együtt két LMP-s jelölt javára

Mellár Tamás támogatása után egyoldalúan visszalépteti helyi jelöltjét az Együtt Budakeszin Szél Bernadett, Szekszárdon pedig Hadházy Ákos javára – közölte Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje.
[mnky_ads id=”10551″]
A két LMP-s politikus támogatásáért azt szeretnék, hogy más ellenzéki pártok is támogassák az ő jelöltjüket, például Csepelen Szabó Szabolcsot. „Másoknak szerintem Berkecz Balázs, Baranyi Krisztina vagy Vajda Zoltán Együtt-politikusok javára kellene visszalépniük, és akkor nemhogy kétharmada nem lesz a Fidesznek, de többsége se” – fogalmazott Magyar Nemzetnek adott interjúban.
[mnky_ads id=”10552″]
Szigetvári megerősítette, hogy a Jobbik javára nem lép vissza a párt, ezt azzal indokolta, hogy a párt nem hozna változást a Fideszhez képest.

Ugyanakkor azt mondta, hogy “lehetne akár Fidesz és Jobbik nélküli ellenzéki többség, de ma nem errefelé tartunk. Az viszont reális forgatókönyv, hogy kisebbségbe szorítjuk a Fideszt, és a Jobbiknak meg a többi ellenzéki pártnak lenne többsége. Egy ilyen helyzetben szét lehet verni az Orbán-rezsimet, és fél évvel későbbre új választást hirdetni.”

“Rendszerváltásra kell felhatalmazást kérni, nem pedig sima kormányváltásra. Hiszen Orbán Viktor maga csinált egy illiberális rezsimet, ahol már nincs jogállam. Egy ilyen rendszer vezetőivel és szabályaival nem kell úgy bánni, mint ha liberális demokraták lennének. A forradalmak és a mindenben jogfolytonos rendszerváltások között még vannak más utak is. Meg kell szakítani a jogfolytonosságot a kulcsszemélyek és kulcsintézmények vonatkozásában. Ha a választók többsége változást akar, akkor új szabályok érvényesek, az orbáni kétharmados bebetonozás illegitimmé válik.”

“Kizárt, hogy az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval közös listán legyünk. De továbbra is azt mondom, hogy az egyéni választókerületekben meg kell állapodni. ”

A politikus az interjúban beszélt a Fidesz propagandagépezetéről is. Habony Árpádot, a miniszterelnök tanácsadóját így jellemezte: „Előbb szak, mint ember. A technikához ért, ahogy Goebbels is értett.”

(Forrás: Magyar Nemzet)
[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük