Völner Pál államtitkár lemondott! – Vesztegetés elfogadásával gyanúsítják

Völner Pál országgyűlési képviselő, igazságügyi miniszterhelyettes mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta az Országgyűlés elnökénél Polt Péter legfőbb ügyész. Völner 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár.

– olvasható a politikus 24.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Mint írta,

együttműködik a hatóságokkal.

Kedd délelőtt közölte Polt Péter legfőbb ügyész, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A politikus abban az ügyben érintett, ami miatt letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét. Az ügyészség tájékoztatása szerint Völner, aki az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben. Mint írták, a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban

megalapozott gyanúként merült fel, hogy Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Amit Völner csinált, az a Legfőbb Ügyészség szerint

vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagos elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúját kelti.

Eljárást azonban csak akkor tudnak Völner ellen indítani, ha az Országgyűlés felfüggeszti mentelmi jogát.

Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes

Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az utóbbi napokban jelentősen dagad a botrány a Bírósági Végrehajtói Kar körül: korábban Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írta meg, hogy

a testület elnöke, Schandl György ellen a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz, az elnököt pedig le is tartóztatták.

Czeglédy Csaba hozzátette:

„Jól indul ez a nap: hivatali vesztegetéssel gyanúsítják a fideszes Völner Pál államtitkárt, Varga Judit jobb kezét, Orbán bizalmasát, ezért felfüggesztené a mentelmi jogát a legfőbb ügyészség.
Valószínűleg őt vesztegette meg a végrehajtói kamara elnöke, akit pár hete tartóztattak le. A bírósági végrehajtó – információim szerint – rávalott Völnerre és más minisztériumi vezetőkre.

Miután letartóztatják Völnert, vajon ki fogja aláírni Varga Judit helyett a titkos megfigyeléseket?”

Hadházy Ákos szerint….

„Na ugye. Eddig tudták titkolni. „

 

Völner Pál államtitkár lemond - Vesztegetés elfogadásával gyanúsítják

2 thoughts on “Völner Pál államtitkár lemondott! – Vesztegetés elfogadásával gyanúsítják

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest