A nap botránya – Varga Judit igazságügyi miniszert is elérte a Völner-féle korrupciós botrány hulláma

Varga Judit igazságügyi miniszter lemondását sürgették közös keddi sajtótájékoztatójukon ellenzéki politikusok. Völner Pál már távozott államtitkár korrupciós bűnügye miatt.

Varga Judit szerepét is vizsgálni kell!

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a kormány legsúlyosabb korrupciós botrányának nevezte a történteket, hozzátéve, az ügyben felmerül, hogy éppen az az államtitkár keveredett hivatali visszaélési ügybe, „aki másokat figyeltetett meg és hallgatott le”.
Varga Judit szerepét is vizsgálni kell, hiszen a miniszter adott engedélyt államtitkárának a megfigyelések szentesítésére, valamint a végrehajtókkal kapcsolatos ügyek kezelésére – mondta.
Jelezte: a parlament mentelmi bizottságának alelnökeként kezdeményezi, hogy minél hamarabb üljön össze a testület, ezzel is segítve az igazság minél gyorsabb kiderülését.
Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese arról beszélt: ez az ügy arról tesz tanúbizonyságot, hogy „a Fidesz rendszere menyire velejéig korrupt, és mennyire csak a hatalomról és a pénzről szól”.
Hozzátette: „politikai értelemben megszűnt létezni” az igazságügyi tárca, hiszen amíg a miniszter nem mond le, „addig Magyarországon Igazságügyi Minisztériumról nem beszélhetünk”.
Nunkovics Tibor (Jobbik) országgyűlési képviselő – aki az ellenzék jelöltjeként Völner Pál eddigi körzetében indul a jövő tavaszi országgyűlési választáson – lemondásra szólította fel a kormánypárti politikust parlamenti mandátumáról, mondván, méltatlanná vált arra. Ez az ügy is jól mutatja, hogy 2022-ben Magyarország és minden magyar ember érdekében kormányváltást kell kiharcolnunk, el kell számoltatnunk ezt a velejéig korrupt rendszert; és el is fogjuk számoltatni – jelentette ki.

A kilövési engedélyt Orbán adhatta

Szakács László (DK) országgyűlési képviselő szerint „ebben az államban egy ilyen magas tisztséget betöltő ember, aki egyébként kulcsfigutája a Pegasus-ügynek is, semmi esetre sem kerülhetett volna az ügyészség látókörébe, ha ezt Orbán Viktor nem engedélyezi”.
Jelezte: pártja részletes tájékoztatást kér a kormánytól, például arról, mióta tudnak ezekről az ügyekről vagy arról, hogy más kormánytagok is érintettek lehetnek-e a történtekben, illetve hogy Varga Judit „valaha fogadott-e el kenőpénzt Völner Pál államtitkártól”.
Tompos Márton, a Momentum szóvivője is arról beszélt: az igazságügyi miniszternek le kell mondania, ha nem tudott róla, hogy helyettese kenőpénzeket kapott, akkor azért, ha tudott, akkor pedig bűnrészesként.
Az elmúlt hónapokban kiderült, hogy a Fidesz játékszerként kezeli a titkosszolgálatokat – jelentette ki, hangsúlyozva, a titkosszolgálat nem játék”, hanem az ország biztonságának egyik legfőbb garanciája.
Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője is Varga Judit lemondását szorgalmazta, hiszen „egy miniszter felel mindenért, ami az adott minisztériumban történik”, itt pedig „egy megvesztegethető államtitkárt bíztak meg a lehallgatásokkal”, ami a tárcavezető alkalmatlanságát mutatja.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nyugat-magyarországi regionális koordinátoraként Bana Tibor független képviselő jelezte: az MMM elkötelezett a korrupció elleni fellépés iránt, és támogatja, hogy Völner Pál mondjon le parlamenti mandátumáról is.
Hozzátette: az egyesült ellenzék célja az, hogy a jövő évi választás után vagy ne legyen ilyen ügy, vagy ha mégis történik ilyen, annak hathatós, érdemi és gyors következménye legyen.

A Völner-ügy

A Legfőbb Ügyészség kedden jelentette be, hogy vezetője Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára országgyűlési mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.
A Központi Nyomozó Főügyészség eljárása során megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a politikus a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott konkrét ügyek elintézést ígérve.
Völner Pál jogi képviselője a nap folyamán azt közölte az MTI-vel: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről, de nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, „államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el”, mindenben együttműködik a nyomozó hatósággal, kihallgatása céljából bármikor rendelkezésre áll.

Völner nem számíthat a Fideszre sem

„A kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt és örülünk, hogy ezt ő maga is így érzi és azonnal lemondott”– írja a Fidesz közleménye.

Ahogy mi is megírtuk:

 

Völner Pál

 

2 thoughts on “A nap botránya – Varga Judit igazságügyi miniszert is elérte a Völner-féle korrupciós botrány hulláma

 • 2021.12.07 at 17:52
  Permalink

  Egy normális országban már a főnöke is lemondott volna. De hol vagyunk mi ettől?

 • 2021.12.07 at 19:51
  Permalink

  1MILLIÓ DEVIZA-ÁLDOZAT SZAVAZATÁÉRT SÓVÁROG a FIDESZ!!! VÉGREHAJTÓ-„ÁVÓSOKAT” és MKK-s CSALÓKAT SITTELTEK LE!!!
  AZ UZSORÁS-BANKOK ÁLTAL MEGVESZTEGETETT BÍRÁK, POLITIKUSOK, KÖZJEGYZŐK, VÉGREHAJTÓK
  (Íme elrettentő példaként az MKK népnyúzói, cégjegyzésre jogosult parazitái!!!

  Alagi-Zilah Orsolya (an: Huszár Erzsébet Márta) más munkavállaló 2314 Halásztelek, Puskás Tivadar utca 5. A. ép.
  Banka Tímea (an: Kocsis Ilona) más munkavállaló 1031 Budapest, Római part 19. 1. em. 23.
  Bányász Krisztina (an: Hágenburg Zsuzsanna) más munkavállaló 1173 Budapest, 503. utca 25.
  Bencze Árpád Gergely (an: Németh Adél Edit) más munkavállaló 1172 Budapest, XXIII. utca 27.
  Békési Szilvia (an: Varga Borbála) más munkavállaló 1028 Budapest, Rákóczi utca 32.
  Csuhai Balázs János (an: Velicskei Anna) más munkavállaló 2120 Dunakeszi, Esze Tamás utca 16.
  Dézsi József Levente (an: Szirmai Elisabeta-Iuliana) más munkavállaló 2360 Gyál, Ősz utca 2/1.
  dr. Orosz Zsuzsa (an: Pap Éva) más munkavállaló 3571 Alsózsolca, Rákóczi út 7.
  dr. Pataki Péter (an: Kovács Franciska) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) 3423 Tibolddaróc, Esze Tamás út 3.
  Dr. Szekeres Krisztina (an: Gál Katalin) más munkavállaló 1157 Budapest, Páskom park 5. 5. em. 33.
  dr. Tajthy Attila Tamás (an: Tajthy Ilona) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) 1137 Budapest, Pozsonyi út 14. 1. em. 5.
  dr. Tátrai Norbert Álmos (an: Márton Zsuzsanna) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) 4600 Kisvárda, Liliom utca 4.
  Dr. Zsitnyányi Erzsébet (an: Gergye Erzsébet) más munkavállaló 1139 Budapest, Fiastyúk utca 45/A 1. em. 5.
  Kalocsai Attila János (an: Kiss Enikő) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) 2643 Diósjenő, Szabadság út 90.
  Kovács Irén (an: Biró Irén) más munkavállaló 2151 Fót, Petőfi Sándor utca 23. B. ép.
  Kőhegyi Mihály László (an: Tóth Ilona) más munkavállaló 1031 Budapest, Vízimolnár utca 25. 4. em. 13.
  Pál Mária (an: Verebes Mária Julianna) más munkavállaló 2013 Pomáz, Rákóczi Ferenc utca 60/B
  Pősze Lajos (an: Fésűs Katalin) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) 1029 Budapest, Dutka Ákos utca 50.
  Szentesi Erika Mónika (an: Györög Gizella) más munkavállaló 1188 Budapest, Bocskai utca 38. 2.
  Takács Ildikó (an: Gáll Etelka Valéria) más munkavállaló 1133 Budapest, Pannónia utca 102. 1. em. 1.
  Tüttő Ágnes (an: Klokniczer Ágnes) más munkavállaló 1135 Budapest, Párta köz 6. 3. em. 312.
  Veres Ferenc (an: Bedő Piroska) más munkavállaló 2600 Vác, Borvirág utca 15/A
  Weisz Donát (an: Molnár Éva) más munkavállaló 2623 Kismaros, Szabadság utca 5/A)

  a RENDŐR-MAFFIÁVAL ÖSSZEJÁTSZVA HOZTÁK MEG a MAGYAR ADÓFIZETŐK TÖNKRETÉTELÉT SZOLGÁLÓ TALMUDISTA ÍTÉLETEIKET!!!…- MIKÖZBEN ŐK MILLIOMOSOKKÁ VÁLHATTAK az ADÓZÓ ÁLLAMPOLGÁROK KÁRÁRA!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=R0vp3GjfbNc

  El a kezekkel az igazságszolgáltatástól?!

  ANNAK IDEJÉN a BANKOK ÁLTAL MEGVESZTEGETETT BÍRÁK (20-100millió Ft/fő) a POLITIKUS-BŰNÖZŐKKEL ÖSSZEJÁTSZVA ELŐRE KITERVELTEN HOZTÁK MEG a MAGYAR ADÓFIZETŐK TÖNKRETÉTELÉT SZOLGÁLÓ TALMUDISTA ÍTÉLETEIKET, és ADÓSÍTOTTÁK EL NYAKIG MAGYARORSZÁGOT!!!
  EZ a CIONISTA GYARMATOSÍTÁS LÉNYEGE!!!
  SEMMILYEN „ÚJ-RÉGI” KORMÁNY NEM AKAR a DEVIZÁSOKON SEGÍTENI, MERT a ROTHSCHILD CSALÁD és a BILDERBERG CSOPORT „ÚJ ISRAHELL MEGTEREMTÉSE MAGYARORSZÁGON (2022.06.06 = 666!)” C. HIPERAKTÍV (DEMOKRÁCIA-EXPORTJÁVAL!) „HON-RABLÁSÁVAL” NEM MERNEK SZEMBEMENETELNI!!!
  Nem mellesleg, ha nem lennének az ún. „devizahiteles törvények”, akkor a devizahitelesek már 2014-ben megszabadultak volna a „devizaalapú hitelek” terhétől!!!…- úgy, hogy az alábbi mondatokkal a lakosságra pénzt tukmáló bankok prominensei (nem ismeretlen tettesek!!!) is már 7 éve börtönben száradhatnának!!!
  „…Devizahitelek – Nem kell attól félni, hogy a háztartásokat súlyos veszteségek érhetik…A hosszabb lejáratú hitelt felvenni szándékozók továbbra is nyugodtan választhatják a devizaalapú konstrukciókat, mert a hitel futamideje alatt valószínűleg nem lesz a törlesztési terhet jelentősen és tartósan megnövelő árfolyam ingadozás…”

  https://www.youtube.com/watch?v=vtypj6pe_Fk

  https://www.youtube.com/watch?v=ayzfNM3qIIo&t=1119s

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest