Völner a tárgyalóteremben: libákat és teheneket legeltettem otthon. Mindig munkából kerestem meg a jövedelmemet

„…Egész életemben tisztességesen dolgoztam, feddhetetlenul végeztem a munkámat. Gyerekkorom óta dolgoztam, libákat és teheneket legeltettem otthon. Mindig munkából kerestem meg a jövedelmemet…”- állította Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár, akinek meghallgatásával folytatódott kedden az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügyének, a Schadl–Völner-pernek a tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken.

Vásárhelyi Mária: segítsetek egy csekély értelmű honpolgárnak

Rengeteg kérdést vet fel a Völner – Schadl – és még ki tudja ki-ügy, aminek az átlag-honpolgár mai tudása szerint  összesen 22 vádlottja van. 6-an elismerték bűnösségüket, tehát valami biztosan bizonyítható a vádból, ami szerint Schadl a végrehajtói kar elnökeként százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát szedte el azoktól a végrehajtóktól, akiket Völner államtitkár segítségével neveztek ki.

Magyar György: az ügyészség bizonyítékokat semmisített meg?!

Az már tényleg a jogállam halála, ha a nyomozó hatóság saját hatáskörében dönti el, hogy egy súlyos, a volt igazságügyminiszter-helyettest érintő korrupciós ügyben semmisít meg az eljárás kezdeti szakaszában az eset teljes feltárása érdekében esetleg fontos bizonyítékokat.

Nem szelektív kissé a NER híradójának ingerküszöbe? – Vágó István kérdez, Te válaszolsz?

Érdekes kérdést tett fel közösségi oldalán Vágó István, aki értő médiamunkásként nem állt meg a témafelvetésnél, hanem utánajárt és tényekkel megalapozottan adta meg válaszát is a felvetett esetre. Az eddig sem volt titok, hogy a NER híradókban elhangzó tudósítások nem igazán hír-, sokkal inkább pártérzékenyek és ebben a tendenciában változásnak nincs helye.