Connect with us

Kerítésen innen

Ahogy mondod, Viktor: ez részetekről reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozása – reagálta egy kommentelő a hivatalossság válaszát Magyar Péter állításaira

Friss hír Orbán brüsszeli főszónoklatáról: rendőrség menet közben fújta le a konferenciát
Megosztás

Ezért a válaszért nem érdemelte meg a fizetését Rogán Antal és csapata! Ugyan azt sikerült kiokoskodniuk, mint amit Simicska Lajos emlékezetes kiugrásakor kommunikáltak. Úgy tűnik, azt sikerült „mérniük”, hogy nekünk „ez is jó”, de lehet, hogy rossz fókuszcsoportot kérdeztek, vagy a kérdezők is megvilágosultak….

Így nézik le Önt….

„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik”

Ezzel a sablonválasszal reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, valamint a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda is megkereséseinkre Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férjének állításaira.

Orbán még nem merészkedett elő…

Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját azután kértük ki, hogy Magyar délelőtt Facebook-oldalán egy bejegyzésben azt állította, hogy Varga Judit már a Völner-Schadl-ügy kirobbanását megelőzően kezdeményezte Völner Pál leváltását, ám ehhez Orbán Viktor miniszterelnök nem járult hozzá. A kormányfő nevében válaszolt Havasi, aki szinte teljesen ugyanazt az egy mondatot küldte el, mint a Rogán vezette minisztérium.

Utóbbit azért kereste meg a 24.hu meg, mert Magyar vasárnap azt állította, hogy Balásy Gyula reklámcégei a piaci árhoz képest három vagy akár hatszoros áron dolgoznak, ezért a Magyar által vezetett Diákhitel Központ nem akart velük dolgozni. Ekkor azonban Magyar – állítása szerint – kapott egy telefonhívást Nagy Ádámtól, aki Rogán kabinetfőnöke, hogy ha nem írja alá a szerződéseket és a teljesítési igazolásokat, annak következményei lesznek. Erre reagált a kabinetiroda azzal, hogy

„Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.”

Ez a mondat gyakori a Fidesz kommunikációban, hasonlóan reagált Havasi, amikor arról kérdezték néhány éve, mi a véleményük arról, hogy Simicska Lajos – a kormányfő volt barátja – hazaárulónak nevezte Orbánt. De akkor is, amikor a Momentum kordont bontott.

Magyar-reakció

„…Ma megtudhattam Havasi Berci miniszterelnöki szóvivőtől (ő arról ismert, hogy nyilatkozat helyett ellökdösi az újságírókat és ereklyeként őrzi Orbán Viktor kólás dobozát), hogy egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.

Nos, innen is üzenem Bercinek, hogy cseppet sem érzem magamat reménytelen helyzetben lévőnek, elképesztő jót fociztam délután a fiaimmal és nagyon régen nem éreztem magam ilyen motiváltnak, hogy végre megtisztítsuk a közéletet attól és azoktól, amitől és akiktől meg kell.

Hétvégén kerül sor a miniszterelnöki évértékelő beszédre, amihez a magam módján én is igyekszem majd témát szolgáltatni.”

Szerző