Weber a magyar kormánynak: az Európai Unió nem bankautomata, hanem értékközösség is

Brüsszelnek figyelembe kell vennie a támogatások odaítélésekor, hogy az adott tagállam tiszteletben tartja-e a jogállami normákat, jelentette ki az Európai Néppárt  frakcióvezetője a Süddeutsche Zeitungnak. 

Manfred Weber hangsúlyozta:

mind a koronavírus-mentőscsomag, mind a következő költségvetési ciklus során alkalmazni kell a jogállami kritériumot. Szerinte nem véletlen, hogy Magyarország és Lengyelország tiltakozik ez ellen, mindkét tagállam kormánya ellen folyik eljárás demokrácia körüli aggályok miatt.

“Az Európai Unió nem bankautomata, hanem értékközösség is,”

jelentette ki Weber. Hozzátette: Brüsszelnek szigorúbban kéne vizsgálnia a korrupciós ügyeket és a pénzek felhasználását is.

“A támogatott országok nem élhetnek vissza a többi tagállam szolidaritásával. A nekik juttatott pénzt szigorúan a gazdaságuk újraindítására használhatják,”

mondta. (via Népszava)

Vázsonyi

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.06.13 - 12:44
  Közvetlen hivatkozás

  Nem lehetne egyesíteni a magyar és a lengyel ügyet, hogy ne játszhassanak a szavazatukkal, amivel egyszerűen kijátszák az egész Uniót?

  Válasz
 • Avatar
  2021.01.01 - 13:51
  Közvetlen hivatkozás

  WÉBERKÉM, FASZ0K VAGYT0K, TI IS JÓL TUDJÁT0K MI F0LYIK, MINDEN SZAVAD HAZUGSÁG SEMMI TÖBB, ÉRTÉKKÖZÖSSÉGETEK, CSAK A TŐZSDEINDEXRE V0NAT0ZIK, SEMMI MÁSRA…EZ AZ IGAZSÁG, ÉS PÉNZELITEK T0VÁBB A GECIT, MERT EZ VAN TE SZAR

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük