Kerítésen innenKiemelt hírek

Zamárdinak annyi? Tíz hektáros területet akar az önkormányzat “nagyvárosias lakóterületté” nyilvánítani!

Zamárdinak annyi? Tíz hektáros területet akar az önkormányzat "nagyvárosias lakóterületté" nyilvánítani!

Mi történik itt? Vasárnapi hír volt a Velencei-tavi mizéria, hogy az önkormányzat több, mint 100.000.- forintot kér azért, hogy kiadja az általa eladott közterületek listáját, ami valahogy eltűnt a hivatalos honlapjukról, most meg arról érkezett a hír, hogy Zamárdiban szándékoznak lakótelepet építeni a Tihanyi félszigettel szemben.

Civilek, rajtatok a világ szeme!

Zamárdi egy kedves kisváros, kertes családi házas, üdülőházas, hangulatos Balaton parti zöldövezet jelleggel. Lakói, az üdülők tulajdonosai, és az ide nyaralni érkezők is így, ilyennek szeretik. Ebbe a környezetbe terveznek beépíteni egy óriási lakótelep méretű komplexumot, ami hegyként magasodna a parti ingatlanok és a természetvédelmi terület fölé, gigantikus tájsebet képezve, bármilyen irányból szemlélve, mind a déli part lankáiról, mind a mellette lévő üdülőterületről, mind Tihanyból és az északi partról – írta petíciójában a Zamárdi Civil Összefogás.

 

Méretét jól érzékelteti,

hogy Zamárdiban, és a szomszédos Szántódon is a meglévő néhány nagyobb épület közül a legmagasabb is csak 3 szintes, itt pedig egy több mint 10 hektáros területen sorakoznának sűrű beépítéssel a toronyházak, összesen 19 darab. Zamárdi végleg elveszítené kisvárosi báját.

Az itt keletkező 756 darab új lakás és 72 hotelszoba minimum 2200 új fő megjelenését jelenti, amely megegyezik Zamárdi jelenlegi állandó lakosságszámával. Ez mind Zamárdi közműhálózatára, úthálózatára, forgalmára, légszennyezésre, a Balaton parti emberlétszámra óriási többlet terhet jelentene.

A komplexum közvetlenül a Brettyó nevű, Natura 2000 besorolású,

“Dél-balatoni berkek kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület”

mellett épülne. A Brettyónak kiemelt jelentősége van a Balaton vízminőség védelmében is, területén számos védett madár és gerinces állat, rovar él. A beépítendő terület jelenleg fás, sűrű növényzettel benőtt terület. Az építkezés több száz fa kivágásával járna.

És ez csak egy a számos Balaton menti építkezés közül, bár azok közül talán a leggigantikusabb

Ez egy merénylet a jóízlés ellen, merénylet a tó ellen, merénylet a jövő nemzedékeivel szemben. Tényleg ezt akarjuk tenni a Balatonnal? MI NEM!

-írták. Petíciót is indítottak az aHang oldalán, amihez ide kattintva lehet csatlakozni.

Hogy ne érje szó a ház elejét….

Zamárdi önkormányzata, élén Csákovics Gyula polgármesterrel, mint aki jól végezte dolgát, felhívást tett közzé, hogy akinek nem tetszik a frenetikus ötlet, jelezheti:

A hozzászólásokból….

“Azt a 25 méteres épületmagasságot és 8 emeletet ugye nem gondolták komolyan???? Miért kell ide nagyvárosias lakóövezet????”

“Ugye ez most egy rossz vicc. Beindul Zamárdi teljes tönkretétele? Ez képtelenség.”

“Ez az a terület az,amelyet (ígéretük szerint )a zamárdi fiataloknak értékesítette volna az önkormányzat kedvezményes áron?!”

“Ez nem normális! Normális országban azonnal elzavarják a polgármestert és az egész képviselő testületet!!!!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: aHang

Zamárdinak annyi? Tíz hektáros területet akar az önkormányzat "nagyvárosias lakóterületté" nyilvánítani!

About Author

Szólj hozzá!