Sorting by

×

Zamecsnik Péter: Gyárfás nem bűnös, így nincs alapja a 12 év fegyháznak

A vádirat és a fővárosi főügyész véleménye alapján megjelent a sajtóban, hogy Gyárfás, amennyiben beismeri a vádban szereplő bűncselekményt, 12 év fegyházat kaphat. Védője ennek kapcsán mondta el véleményét.

A Fővárosi Főügyészség előkészítő ülésen azt fogja javasolni a bíróságnak, hogy amennyiben Gyárfás Tamás, volt sportvezető beismeri, hogy ő volt a felbujtó a 20 évvel ezelőtt meggyilkolt Fenyő János ügyében, akkor 12 év fegyházat kapjon, illetve 10 évre tiltsák el a közügyektől, írja a Magyar Nemzet.

Pestrisrácok.hu megkapta a Gyárfás-ügyben készült vádiratot, amiből kiderül, hogy az ügyészség álláspontja szerint bár Fenyő János és Gyárfás Tamás a kilencvenes évek végén nyilvánosan kibékültek egymással, de

“Fenyő János nem hagyott fel Gyárfás Tamás gazdasági tönkretételével, az úszószövetség korábbi elnöke pedig ezt felismerve legkésőbb 1997. szeptemberében eldöntötte, végleg megszabadul fő üzleti ellenfelétől, és megöleti a Vico-birodalom urát”

– idézi a kormányközeli portál a vádiratot.

Zamecsnik Péter, Gyárfás Tamás védőügyvédje szerint a bizonyítékok nem erősítik meg Gyárfás bűnösségét, és

„Gyárfás soha, senkinek nem adott megbízást Fenyő János megölésére, és a Portik-féle felvételek inkább a védekezését igazolják, hiszen az Energol-vezér  abban volt érdekelt, hogy kicsikarjon tőle egy mondatot, miszerint az ő parancsára likvidálták Fenyő Jánost, ám ez nem sikerült, mert Portik provokációját mindig visszautasította”

– írja a Pestrisrácok.hu.

Nem a vádhatóság, hanem a bíróság dönt

Tiszteletben tartom a vádhatóság véleményhez való jogát, ám nem tartom szerencsésnek

– fogalmazott a Magyar Nemzetnek Zamecsnik Péter ügyvéd.

Az ügy bírósági szakban van, így nem a nyomozó vagy a vádhatóság véleménye a mérvadó, hanem a bíróságé. Ott pedig meglátjuk majd, kinek az álláspontja érvényesül. A sajtóban a vádiratból kiemelt beismerést el is vethetjük, mint teljesen megalapozatlan felvetést. Semmiféle beismerés nincs, hiszen megbízóm nem követte el a vádbeli cselekményt

– fogalmazott Zamecsnik Péter.

A vád

A vádirat lényege szerint Gyárfás Tamás felbujtására Portik Tamás ölette meg Jozef Roháccsal Gyárfás üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Gyárfás következetesen tagadja a vádat. A sportvezető védekezésének alapja, hogy már korábban – számára kedvezően – lezárult a Fenyő Jánossal folytatott üzleti vitája, amiről hivatalos irat is született, így nem életszerű, hogy rá egy évvel bárkit megbízott volna Fenyő félreállításával.

Az ügyet Póta Péter bíróra szignálták ki a Fővárosi Törvényszéken, neki a vádemeléstől számított három hónapon belül kell kitűznie az előkészítő ülést.

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Zamecsnik Péter: Gyárfás nem bűnös, így nincs alapja a 12 év fegyháznak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.