133 bátor képviselő és a miniszterelnök otthon a nyugdíjemelésről – Kisnyugdíjasunk fantáziája beindult!

Be van kérem terjesztve az ország 2021. évi költségvetése. 300 oldalnyi terv, elképzelés, amihez adni fogja a nevét minimum 133 bátor képviselő. Otthon nagy részüket azért még -hála az égnek- várja a mama és a papa is. Szerencsés emberek, hosszú életűek. Nálunk anno az volt a divat, hogy megkérdeztük, hogy telt a napod, mit csináltál a munkahelyeden?

Gondolom, ez ma sincs jobb helyeken másként!

Elképzeltem mikor arra a pontra érnek, hogy a jövő évi nyugdíjak tervei kerülnek szóba, hogyan is magyarázzák a kedves szülőknek ezek a bátor emberek azt el, hogyan veszik semmibe az időseket. Misike elmondja, hogy beterveztek 3% nyugdíjemelést. Mama néz ferde szemmel, hogy

kisfiam nem lesz az nagyon kevés? Idén is nagyon szűken mértétek a nyugdíjunkat.

De Misike, Lajoska, Viktorka és a többiek elmagyarázzák a mamáknak, hogy ne panaszkodjon nem olyan kevés az nekik, ha mégis az lenne, nyugodjon meg, majd Ők kipótolják.

Lajoska mamája kapott sertéstelepet, Viktorka papája kapott kőbányát, Lőrincke szülei és a többiek is kaptak ezt azt.

Legyenek nyugodtak ehhez az a 3 % még sok is

Viktorka mamája azért csak megemlítette, hogy jó – jó ez fiam, de mi van a többi mamával és papával, akiknek a gyerekeik nem tudtak összekapirgálni a szülőknek semmit. Csak taníttatták Őket, meg hitelből vettek nekik lakást és most nagyon nincs.

Mama nyugodjon meg, gondoltunk rájuk, mert Ti úgy neveltetek bennünket, hogy gondoljunk a felelőtlen szülőkre is. Beígértük nekik még 1 heti nyugdíjat februárra.

Aztán majd 2021. novemberében -ha Misike jól számolt- és ha megélik, akkor kapnak még 1,1 % prémiumot is

Ha még sem számolt jól Misike akkor majd jól megbüntetjük és kész.

De kisfiam addig is enni kell, tudod van azaz infláció meg a nyugdíjas kosár abba nagyon kevés dolog fér már, plusz drágultak a gyógyszerek és a gyógyászati segédeszközök is. Jött ez a vírus is és kellettek a maszkok meg a fertőtlenítők. Ti mondtátok vigyázzunk magunkra.

Mama ez igaz, mondtuk vigyázzatok magatokra!

Ne menjen ki senki és akkor nem esik kísértésbe, hogy vásároljon. Egyébként is a gyógyszer az méreg, a maszkot mosni lehet. Nem szabad pocsékolni. Aki nem fogadott szót és kiment vásárolni, az vessen magára.

Nincs de, mama! ennyit adunk és kész! Osszák be! Folyton csak követelőznek.

Minden képviselőnek az a dolga, hogy ezt otthon elmondja a szüleinek utána pedig szavazza meg!

Ezért kapták a plusz fizetésemelést. Már büszkén elmondhatjuk: nincs olyan képviselő, akinek a tiszteletdíja ne lépné túl az 1 millió forintot havonta.

De kisfiam az átlag nyugdíj még 140 ezer forint sincs. Sőt a nyugdíjasok nagy részének a 100 ezert sem éri el a havi nyugdíja.

Mama ne elégedetlenkedjél már.

Nézzél körül, hogy neveljük át a földteleneket. Mindenkinek lehetőséget biztosítunk arra, hogy az erkélyére kitegyen pár cserép paradicsomot, paprikát, borsót, babot, cukkinit. Most folynak a kíséretek mini balkon gyümölcsfákon. Lesz vitaminjuk, le sem kell menniük vásárolni. Hallottam déditől, hogy anno Budapesten a WC-n neveltek csirkéket. El fogjuk ez a programot is indítani. Így nem csak a nyugdíjasoknak, de a munka nélkül maradtaknak is lesz mivel foglalkozniuk.

Egyébként is már csak 8 hónapot kell túlélniük a nyugdíjasoknak, hogy megkapják a 13. havi nyugdíj első hetének a folyósítását

Mi történhet? Vagy fogynak pár kilót, vagy meghalnak. Na, az lenne a jó, akkor többet tudnánk adni a még élőknek.

Látod mama ki van ez találva legyél nyugodt.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.05.28 - 08:09
    Közvetlen hivatkozás

    Tudjuk-: Kapolyi nem kapott semmit, abból lett-: milliárdos! Tudjuk-: Suchman nem kapott semmit, abból lett-: milliárdos! Tudjuk-: Böszme nem kapott semmit, abból lett-: milliárdos! Tudjuk-: Libás nem lopta el a libások pénzét, abból lett-: milliárdos! Stb.! És mind ezek mennyit tettek a nyugdíjasokért? Semmit! Vagyis, elvették a-: járandóságukat! Mi is a-: baj? Hol is a-: baj?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük