Connect with us

Kerítésen innen

2024, Magyarország: iskolai horror és elhallgatási szándék Szombathelyen – Az áldozat és a bántalmazók elsős gyerekek!

2024, Magyarország: iskolai horror Szombathelyen - Az áldozat és a bántalmazók elsős gyerekek!
Megosztás

Miközben a regnáló kormánypárt felelősei csak megvonják a vállukat mondván: nem volt szándékos hergelés, csak figyelemfelhívás a Fidesz választási kampányából mindannyiunkra ömlő erőszak-plakáttenger és a hozzá kapcsolódó megszólalások tömege, addig a hatása megállíthatatlannak tűnik. Az alábbiakban 6 éves gyerekekről és a zsigeri erőszakkal szemben bénult felnőttekről van szó, nem menekültek, nem „idegenszívűek”, magyarok, tudják, akiknek kultúrájáért olyan bőszen harcolunk….

A hír

A szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában egy első osztályos kislányt rendszeresen bántalmaztak társai, aminek következtében súlyos fizikai és lelki sérüléseket szenvedett. Az esetek szeptember óta történtek, a kislányt három osztálytársa zaklatta folyamatosan. Az incidensek egy szemüvegkarcolással kezdődtek, majd csúfolás, lökdösés, étel elvétele, gyomorszájon ütés, rugdosás és végül fojtogatás követték. A fojtogatás olyan súlyos volt, hogy a kislány kórházba került, míg a rugdosás miatt bordazúzódása lett, ami szintén kórházi ellátást igényelt

írta a Nyugat.hu. A bántalmazott kislány édesanyja nem szeretett volna beszélni az ügyről, de a levélben leírtakat megerősítette lapnak. Nehezítette a helyzetet, hogy

a kislány legtöbbször nem merte elmondani szüleinek, hogy mit tettek vele. Volt, hogy onnan tudták meg, mi történt az iskolában, hogy más szülők szóltak nekik, mert a többi gyerek otthon elmesélte.

Ne szólj száj….

A történteken túlmenően rémisztó és sajnos egyre jellemzőbb Magyarországon az élet más területeire is, ahogy a szülők és a tanárok egy része reagált a történtekre. Igyekeztek eltusolni, elhallgatni -a bántalmazott kislány szülei is!- a hírek szerint az iskolában nem egyedi, kirívó bántalmazás-történetet. Nem megoldani, hanem szőnyeg alá seperni!

„Az iskolának az igazgatónővel az élen csak az számít, hogy a suli jó híre ne sérüljön”

– írták, hozzátéve,

a lányok másokat is piszkálnak.

Megjegyezték,

felmerült a bántalmazások eltussolása is az iskola és néhány szülő részéről.”

Gyermekbántalmazás és eltusolása

Az üggyel kapcsolatban a lap megkereste az iskolát és a Szombathelyi Tankerületi Központot is. Takácsné dr. Pálhegyi Beáta, a tankerületi igazgatóhelyettes, elmondta, hogy az iskola vezetői többször találkoztak az érintett szülőkkel, és értesítették a gyermekjóléti szolgálatot is. Az osztályfőnök folyamatosan tájékoztatta az iskola vezetőségét és tartotta a kapcsolatot a szülőkkel.

A tankerület minden szükséges segítséget megad az iskolának, és külső szakemberek bevonásával próbálják biztosítani a megfelelő nevelési, oktatási körülményeket

– mondták az illetékesek. Miután a Nyugat.hu megkereste az iskolát,

rendkívüli szülői értekezletet tartottak.

Kránitzné Réthy Anna, a szombathelyi Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője elmondta, hogy az iskolai bántalmazások száma az elmúlt években növekedett, és egyre fiatalabb korban jelenik meg az agresszió a gyerekek között.

Ezek az esetek egyre súlyosabbak és összetettebbek, gyakran fizikai bántalmazás mellett szóbeli zaklatás, gúnyolás, kiközösítés és zsarolás is előfordul. A gyengébb, visszahúzódóbb gyerekek könnyebben válhatnak áldozattá, és általában szándékos bántalmazásról van szó

– tette hozzá a szolgálat vezetője.

A kormány törvényt hozott és hátradőlt…

Nem bocsátható feltételes szabadságra az, akit 18 év alatti sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt ítéltek végrehajtandó szabadságvesztésre. A büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesülés esetében megtartották a jelenlegi szabályt: az igazán súlyos, az öt évet meghaladó szabadságvesztésre ítéltek azok, akik soha nem mentesülhetnek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Ugyancsak a Btk.-ban szerepel ezentúl, hogy a köztársasági elnök az egyéni kegyelmezési jogát nem gyakorolhatja azzal az elítélttel szemben, aki 18 év alatti ellen követett el szexuális bűncselekményt.

A módosítás a gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok kötelezettségévé tette, hogy tájékoztassák a hatóságokat a látókörükbe tartozó gyermekeket érintő, kiemelt veszélyeztető okról, például a gyermek szexuális, fizikai bántalmazásáról, elhanyagolásáról. A jelzés elmaradása büntetést von maga után, két évig terjedő szabadságvesztés szabható ki ez esetben.

-olvasható a kormany.hu-n.

Arról sehol egy szó sincs, hogy ki a felelőse egy nép tagjainak csontig hatoló felhergeléséért, ami 0-99+-ig mindenkit elért. Ahogy arra sem látszik szándék, hogy kísérletet tegyenek a megfékezésére.

…és még valami….

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán közölte, hogy

az elmúlt két hónapban több mint húsz esetben támadtak rá bajtársaikra mentés közben.

Mint írják, a legtöbb esetben a támadó maga a beteg volt, de az is előfordult, hogy a hozzátartozók váltak agresszívvá a helyszínen.

„Volt, hogy egy beteg kórházba szállítás közben kezdte késsel fenyegetni bajtársunkat, de legtöbbször ököllel vagy lábbal estek neki a mentőknek, többször komoly sérülést okozva ezzel”.

Megjegyezték, ezek az emberek azért választották ezt a hivatást, hogy bajbajutottakon segítsenek, és

„ennek pedig testi épségük, akár életük veszélyeztetése nem képezhetné részét, a támadások, fenyegetések ezt a segítségnyújtást akadályozzák, és a beteg ellátását is ellehetetleníthetik”.

Magyarországon az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek, így akik rájuk támadnak, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vonhatók felelősségre.

Kapcsolódó

Szerző