28 napos lett a harmincnapos bérlet

Legalábbis az egyik. Mert a másik ugyanúgy harminc napra szól, pedig egy időpontban, egy automatából vásárolták őket.

Egy tranzakció, kétféle dátum

Egy csepeli házaspár gyanútlanul sétált oda a Szent Imre téri BKK-jegykiadó automatához. Mint minden hónapban, most is az volt a céljuk, hogy megváltsák hamarosan lejáró bérletük folytatását. Egyszerre vásároltak havi, azaz harminc napra szóló bérletet. Még csak nem is egymást követően, hanem ugyanazzal a tranzakcióval.

A meglepetés akkor érte őket, amikor az automata kinyomtatta a bérletszelvényeket. A feleségnek 2019. január 29-én, míg a férjnek január 31-én járt le az előző szelvénye. A következő kezdődátumát mindketten az előző bérlet lejártát követő napra állították be. A gép nyomtatott, ők bankkártyával fizettek, összesen 19 ezer forintot, mivel a harminc napra szóló bérletszelvény 9500 forintba kerül.

A BKK 633 forint kárt okozott a házaspárnak

A szokás hatalma, hogy az ember általában megnézi, mit vásárolt. Ebben az esetben ez csalódást okozott, ugyanis mindkét bérletszelvény érvényességi idejének vége 2019. február 28. volt, ezért csak egyikük utazhat valóban harminc napig a pénzéért. A házaspár férfitagja így 633 forinttal fizetett többet. Ha rosszhiszeműségre gyanakodnánk, úgy is mondhatnánk, hogy a BKK 633 forint kárt okozott a házaspárnak.

A történet egyelőre sajnos itt ért véget, mert a legalábbis furcsa bérletvásárlással kapcsolatos kérdéseinkre a Budapesti Közlekedési Központ mindeddig nem válaszolt. Ha később megteszik, beszámolunk a folytatásról.

Csanádi Dávid

SzabadHír

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük