Connect with us

Ez a nap

Párbeszéd: biztosítani kell a Várba az akadálymentes feljutást

Megosztás

Nem a vári lift az, ami nem kéne, hanem a 6 milliárdos Lovarda nem kéne, a 4 milliárdos miniszterelnöki dolgozószoba nem kéne az erkéllyel, és az egész 200 milliárdos Hauszmann terv nagy része nem kéne.

Ez olvasható V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja, budavári önkormányzati képviselő facebook – bejegyzésében.

„A Vár olyannyira akadálymentes lesz, hogy az épülő Lovardától a Szent György térre egész rámparendszer épül, hogy a lovak is fel tudjanak menni. Parádés lesz…

Nem kérdés, hogy biztosítani kell a Várba az akadálymentes feljutást, hiszen ez az ott élők és az ide érkező turisták számára is alapvető, ráadásul hosszabb távon ez a megoldás a Vár autómentesítésére. Nem a vári lift az, ami nem kéne, hanem a 6 milliárdos Lovarda nem kéne, a 4 milliárdos miniszterelnöki dolgozószoba nem kéne az erkéllyel, ami „dukál” és az egész 200 milliárdos Hauszmann terv nagy része nem kéne.

Ez az üzenet: a puccparádéra, a rongyrázásra számolatlanul meg a pénz, miközben a városban élők közlekedésének biztosítása folyamatos probléma, és képesek azt vágni a mozgásukban akadályozott emberek, a kismamák, az idősek szemébe, hogy rátok nincs pénz, a ti szabad és önálló közlekedésetek nem fontos, nektek ez nem „dukál”, ti nem számítotok.

Ezért is veszünk részt nyolc másik párttal együtt a hármas metró teljes körű akadálymentesítéséért folyó népszavazási kezdeményezésben, amelynek aláírásgyűjtése január 3-án kezdődik.

A politika az emberekről kell, hogy szóljon, a jó közlekedésről, a mindenkinek járó önálló és szabad életről.”

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Csilla Malicsek

    2017.12.28 16:18 at 16:18

    A dilis dakota miatt a nyáron, a várban egy ló megbokrosodott. A lovasa állítólag időben leugrott. A ló azonban átugrott a védfalon és elpusztult. Kérdéseim:
    1. A lovat hozzászoktatták-e a vár és a város rémeihez,a gójmotorosok rettenet járműinek zajához?
    2. Artista mutatvány volt? A ló volt az áldozat? Embertelen, mint a kormány bármely intézkedése!
    3. Nem artista mutatvány volt, hanem véletlen szerencséje a lovasnak, amikor a ló ugrani készült, egyszerűen leesett a váratlan mozdulatra.
    4. Ha a következőkben hasonló baleset–nem kizárható– fordul, elő ki lesz a felelős? Csak éppen a ló a lovasával pottyan a mélybe? A ló értéke kb. 2 000 000 millió Ft, a lovas biztosított volt-e? Ki biztosította, mekkora volt a biztosítási összeg? Mennyi egy lovas életének értéke? Ki határozza meg?
    5. Mélysötét verem, mint zizzentzovi bármely intézkedése.
    6. A szerencsés lovas milyen sérülésekkel úszta meg a balesetet, csípő vagy válltöréssel, mankóval vagy kerekesszékben? Híradások arra engednek következtetni a baleset eü. károsodások nélkül maradt. Ki hiszi el?
    7. Meddig és milyen értékben, mértékben lehet és kell lojalitást vállalni a hatalommal?
    8. A lojális rendőrség, a lojális katonaság a gyerekeitek. Minden lojális rendőr, minden lojális katona a másik hozzátartozójára fog lőni. Szerintetek ez jó???
    9. Ezt nem kellene megakadályozni?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük