Connect with us

Banánköztársaság

Jó lenne, ha csak a Kubatov-listások kapnának levelet Orbántól!

utalvany
Megosztás

Megkaptam a csuda csicsás rezsiutalványokat. Ha olcsóbb papírra, kevesebb cikornyával nyomtatják szerintem a megtakarításból kijött volna még egy utalvány. De hagyjuk! Ez az egész utalvány-cirkusz már „lerágott csont”!

Nem mindenki alzheimeres

Ám nincs még kibeszélve a mi „kedves miniszterelnökünk” álságos levele, amelyet az utalványokhoz mellékeltek. Ahogy elolvastam, rögtön az jutott eszembe (mert még megvan!), hogy Orbanisztán ura azt hiszi, hogy minden nyugdíjas Alzheimer-kóros, így nem emlékszik semmire: Orbán Viktor régebbi mondataira, tetteire. Szerencsére ez nem így van!

Sokan emlékszünk arra, amikor azt fejtegette, mekkora teher nekik, fiataloknak ez a sok, adót sem fizető nyugdíjas, akikre csak a kiadások vannak. Persze, amikor szavazni kellett, akkor ígért nem csak 13., de 14. havi nyugdíjat is. Aztán, ahogy hatalomra került, kiderült, hogy nem az idősek, ő az Alzheimer-kóros. Azzal a különbséggel, hogy ez nála szelektív: csak arra nem emlékszik, amire nem akar.

Egy frászt!

Azt írja, hogy a kormány megőrizte a nyugdíjak értékét. Szerintem meg egy frászt! Egyre kisebb a nyugdíjak vásárlóértéke, hiszen mindennek megy fel az ára. Egekben a burgonyáé, a zöldségé, gyümölcsé, a sertéshúsé, a kenyéré, a gyógyszeré. De hát a nyugdíjas „kivételezett helyzetben” van, hiszen szabadon választhat: eszik, vagy a gyógyszerekkel legalább szinten tartja a nyavalyáit – mert isten ments, hogy kórházba kerüljön! És még van képe Orbánnak a levél végén jó egészséget kívánni!

Ugyan! Persze, ha nem alamizsnát adna, ha rendesen emelné évente a nyugdíjakat, akkor talán többen elhinnék, hogy ezt őszintén kívánja. De így egyértelmű, hogy akkor vesz el az oligarcháitól némi aprót a még mindig élő nyugdíjasok lekenyerezésére, amikor valamilyen okból ez fontos számára. Most ilyen az önkormányzati választás. Összefogott az ellenzék, Orbánék félnek az eredménytől. Hová fordulhatnak? A sok meghülyített kisnyugdíjashoz, akiknek – sajnos – meg lehet nyerni egy ilyen apró „gesztussal” is a szimpátiáját.

Ki hiszi ezt el?!

Tehát sokan vagyunk, akik Orbán egyetlen szavát sem hisszük el. Különösen nem a levélben szereplő mondatokat, amelyek szerint „a sikeres gazdaság eredményeiből részesülnie kell az idősebb nemzedéknek is.” Meg, hogy tisztelettel és megbecsüléssel gondolnak ránk, akik megalapoztuk a mai eredményeket. Ismétlem önmagam: ugyan! Ki hiszi ezt el?!

Van egy javaslatom: ha Orbán Viktornak ismét levelezhetnékje támad, kíméletesen tegye! Van a Fidesznek Kubatov-listája. Az abban szereplőknek postázza hihetetlen mondatait. Ezzel csak a kimaradók járnának jól, mert nem kapnának gutaütést. A kormány nem, mert ha nem halnak meg gutaütésben, fizetni kell az alamizsna-nyugdíjukat!

megosztás

 

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük