Connect with us

Kerítésen innen

Gyurcsány Ferenc: Lacinak van igaza. Meg Magyarországnak

varju
Megosztás

Hétfőn a parlament 138 szavazattal felfüggesztette a DK-s Varju László mentelmi jogát. Az ügyészség szerint a képviselő tavaly decemberben súlyos testi sértést és garázdaságot követett el, amikor a közmédia székházában a biztonsági őrök kidobták az épületből.

Az ügyészség szerint, hogy a stúdióba bejuthasson, Varju László

„nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, és megszorította egy biztonsági őr vádliját (…) miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót eltolták a stúdió ajtajától.”

A mentelmi bizottság szerint ez garázdaságnak minősül

Később az ügyészség elismerte, hogy testi kényszert alkalmaztak Varju ellen, aki nem volt hajlandó távozni, földre került, elkapta, majd kihúzta egy biztonsági őr lábát, aki ennek következtében a vállára esett, és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ami súlyos testi sértés megállapítására alkalmas. (forrás)

Gyurcsány-reakció

A DK elnöke közösségi oldalán reagált a fentiekre:

„Ezek szétlopták, szétrabolják az országot. De védik egymást. Ahogy Orbán kihirdette. A gazemberekkel szemben van egy bátor harcos. Varju Laci. Őt meg perbe akarják fogni. Mert védte a sajtószabadságot, kiállt a köztévé pártatlanságáért, mert nem hagyta megverni magát. Lacinak van igaza. Meg Magyarországnak. Kiállunk érted, Laci!”

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük