Még mondja valaki, hogy nincs nagy-koalíció: Fidesz-MSZP-LMP-Jobbik négyes szavazta meg a 6,6 milliós polgármesteri jutalmat

Ez igen! Ha van „nemes cél”, akkor nincs a magyarországi kormánypárt és ellenzéke előtt akadály, egymás kezébe csapnak! Szigetszentmiklóson a helyi fideszes képviselők támogatásával szavazták meg a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz kötődő polgármester hathavi extra illetményét – írja a Magyar Narancs.

Read more

Stockholm-szindróma, méghozzá faltól falig

Társadalomkutatóként akár örülhetnék is annak, hogy olyan közelről és élesben tapasztalhatom a Stockholm Szindróma működését, ahogyan ez ma a magyar társadalomban érzékelhető. Ám természetesen nemhogy nem örülök, hanem kétségbeejtőnek tartom. És azt is látom, hogy ez a fogvatartóval való azonosulás a társadalom egyre szélesebb rétegeire terjed ki – világított rá közösségi oldala bejegyzésében Vásárhelyi Mária szociológus arra, amit 2023 Magyarországán tapasztal.

Read more

Telex: „…az extraprofitadó kivetésének kéjes érzése úgy összekovácsolja a politikai oldalakat, mint szinte semmi más…!”

Hogy Önt nem hívták a véleményét kérve? Esetleg, ha csörgött volna a telefon Ön mit válaszolt volna? A megkérdezettek végig gondolták, hogy a sor végén mindíg mi, a „zemberek” állunk? Ezekre a kérdésekre nem kapunk választ, de egy biztos: a magyar választók 70 százaléka egyetért az extraprofit-különadó kivetésével – derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából, míg a járvány és a háború hatásaiból nyereségre szert tevő vállalatokra kivetett különadót kevesebb mint negyedük (23 százalék) ellenzi.

Read more

Török Gábor: erre készül Orbán a választással kapcsolatban?

Úgy tűnik, hogy az „Orbán Viktor és társai” tömörülés minden elképzelhető és eddig elképzelhetetlennek tűnő dolgot megtesz azért, hogy az április 3-i választást bezsebelje. Naponta rukkolnak elő újabb karaktergyilokkal, játszák a jóelőre leosztott szerepeket, fegyelmezetten, „ahogy írva vagyon”. Török Gábor politikai elemző közösségi oldala bejegyzésében elgondolkodtató ötlettel állt elő!

Read more

MZP, a nagy hátraarc – Egy interjú tele önkritikával -„Marad a rezsicsökkentés, és a határkerítés is”

Márki-Zay Péter egyre elterjedtebb nevén MZP, az egyesült ellenzék miniszterelnök jelöltje ez úttal a Szeretlek Magyarország munkatársának Láng Dávidnak adott nagyon részletes interjút mindarról amit a választásig visszalévő időről gondol. A miniszterelnök jelölt, ezúttal, tőle szokatlan módon nem fukarkodik az önkritikával sem.

Read more

Pin It on Pinterest