Sorting by

×

Török Gábor: erre készül Orbán a választással kapcsolatban?

Úgy tűnik, hogy az “Orbán Viktor és társai” tömörülés minden elképzelhető és eddig elképzelhetetlennek tűnő dolgot megtesz azért, hogy az április 3-i választást bezsebelje. Naponta rukkolnak elő újabb karaktergyilokkal, játszák a jóelőre leosztott szerepeket, fegyelmezetten, “ahogy írva vagyon”. Török Gábor politikai elemző közösségi oldala bejegyzésében elgondolkodtató ötlettel állt elő!

Lehet, hogy nem is akar nyerni a kormány?

“Bár mindig vitatkoztam azokkal, akik szerint egyik vagy másik szereplő nem a győzelemre játszik, hiszen a hatalmi helyzet annyival több lehetőséget kínál, hogy még egy nehéz helyzetben is irracionális, ha valaki nem erre játszik, de… De ha belegondolunk abba, hogy az oroszok ukrajnai háborúja miatt mi várhat a választások után a magyar kormányra (beláthatatlan gazdasági következmények, kiszámíthatatlan nemzetközi helyzet), és hogy

milyen politikai károkat okozhatna akár a mostani, akár egy új politikai többségnek az elmúlt időszak jelentős állami költekezései után egy fájdalmas megszorító politika, talán az sem lenne meglepetés, ha ezúttal az ellenzékbe kerülés vagy ellenzékben maradás sem számítana annyira rossz forgatókönyvnek…”

Kapcsolódó

A kommentekből….

“Nos, ha valaki nem tudja elképzelni, milyen hatalmas igazolást adna Orbánnak és NER-nek egy újabb győzelem, annak lehetnek hasonló gondolatai. Én azt hiszem, az állam maradékára már egy hét múlva se lehetne ráismerni. Lenne egy vékony omnipotens réteg (sok-sok belső harccal) és a lehetőségek nélküli többiek. Évszázadokkal vetné vissza az országot. Akkor inkább egy napról-napra bukdácsoló, amatőr, nem is túl tisztességes, balfácán társaság, és marad egy pici lehetőség a közjóra.”

“Tulajdonképpen MZP-re vonatkozóan ez akár stimmelhetne is, ugyanakkor ő már hónapokkal a háború előtt is hülyeségeket beszélt”

“Nos ilyen az, amikor egy “független” elemző freudilag elszólja magát, mert az általa ajánlott cinikus “csődtömeget a következő kormánynak” akciót kizárólag a balliberális ámokfutók szokták alkalmazni – nem kicsit, de nagyon”

“Ha megnyerte, hadd vigye, tehát bukjon ő! Ez a megoldandó feladat, mert a jelenlegi körülményekből jól kijönni lényegében lehetetlen!”

“Tulajdonképpen ez történt 2006-ban is. Lehet, hogy a Fidesz annyira nem is akart nyerni. Tudták ők, hogy rossz lesz, jönnek a megszorítások, bár az igazi földbe állást a 2008-as válság hozta el.”

“Pont most hallgattam gazdasági elemzőket. Olyan infláció lesz, bedőlt bankok – ismerősöm 70M háza ára bukott a Sperbankban – , magas benzinárak ami az élelmiszerárakat tolja fel, gyakorlatilag egy végtelenül nehéz helyzetet kap bárki. Majd kiderül, hogy ilyen helyzetben ki akar nyerni, mikor a befagyasztott áraknak vége s a farhát árstopja is véget ér meg a benziné is. Most 386 az €.”

“Mintha szándékosan halmoznának hibát hibára. Igazából az a kérdés, hogy tudnak-e veszíteni, vagy a 12 év propaganda megtette a hatását és akkor is rájuk szavaz a többség, ha végső elkeseredésükben és a nyeréstől való félelmükben a ventilátorba helyezik az exkrementumukat.”

“Nekem az az éjszaka, hogy lássam O1G meg tömjénzsóti sunnyogó szánalmas pofajat, ahogy Kossuth nóta helyett arcukra fagy a mosoly, bármit megér…utánuk az özönvíz!”

“Őszintén megmondom, nem érdemes a magyar potitológusokat olvasni.”

Török Gábor: erre készül Orbán a választással kapcsolatban?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Török Gábor: erre készül Orbán a választással kapcsolatban?

  • 2022.03.05 - 10:46
    Közvetlen hivatkozás

    Én csak egyet mondhatok: Orbánt soha többé! A 2. kétharmad előtt azt hittem, már nincs mit kilopni az országból, az emberekből. Mekkorát tévedtem. Még egy kétharmad, és az országot is kilopják az országból, átadják Putyinnak, zabrálásra. És senki ne higgye, hogy megúszhatjuk ezt a háborút! A szerbek Putyin mellett vannak. Nem lehet véletlen, hogy a NATO a CNN-en Bosznia-Hercegovina és Grúzia védelméről beszélt. Ha egész Európát elárasztják a menekültek, /Ukrajnából minimum 4 millióan át fognak jönni elemző szerint, bár a humanitárius folyosókkal talán még többen/ az EU gazdasága összeomolhat. Ezt a háborút gyorsan be kell fejezni, és csak hogy leszögezzem: a baloldal nem akar háborút. Gyurcsány nem akar háborút. MZP nem akar háborút. Putyin viszont igen. És Vusic?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.