Connect with us

Bulvár

Új őrület: magyarságtudat-teszt!

orban
Megosztás

Ha még nem érte el a legújabb őrület, akkor itt az alkalom, hogy Tózsa István professzor, a Corvinus Egyetem „hungarikumok és nemzeti örökségtervezés” című tárgyának tanárának kérdéssorával tesztelheti: eléggé vérmagyar-e.

Nyereg alatt a hamburgert?

Lesújtóan nyilatkozott a hallgatók tudásszintjéről és magyarságtudatáról a Demokrata hetilapnak nyilatkozó Tózsa István professzor. Az interjút a 444.hu szemlézte. Ebben többek közt szerepel, hogy Tózsa – aki egyben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is tanít – azt tapasztalta:

a diákoknak alapvető hiányosságaik vannak, olyan mértékben, amit korábban elképzelhetetlennek tartott.

Mint mondta, az 1995 után született Z generáció tagjai

nemcsak nem tudják, hol van Szentes vagy Gyula, de Tokajt, Egert, Pannonhalmát pedig Balatonfüred helyére jelölik be egy vaktérképen

Tózsa szerint száz hallgató közül egy sem ismeri fel a Rákóczi- vagy Klapka-induló dallamát.

Olyan mértékben hiányzik a magyarságukra vonatkozó kulturális ismeretük, mintha sosem jártak volna általános iskolába, mintha sose tettek volna érettségit magyar nyelv és történelemből

– mondja a hallgatókról.

FRISS HÍREK>>>>>>>>>>>>>>

„15-21 százalékra a hallgatók magyarságtudata”

Dolgozatok és tesztek százaival tudnám alátámasztani azt a totális tájékozatlanságot, amit tapasztalnom kell

– mondta a professzor a Demokratának.

Mennyi az Öné?

A lenti videóban 2 perc 30-tól ismertet néhány eredményt Tózsa István, amelyeket egyetemi tapasztalataiból szűrt le. Majd 7 perc környékén kezdődik az „éles teszt”, 10 kérdéssel! Ahogy a diákon is látszik, okostelefont nem lehet használni!

A kérdések után látszik a megoldókulcs is, így minden kitöltő rögtön megtudhatja, hány százalékos a Tózsa-féle „magyarságtudata”. A megoldókulcson az is meg van adva, hogy a helyes válaszok szerint 1-10-ig alakulhat a kitöltő magyar identitásának erőssége.

Forrás

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. parepcsi

    2019.11.14 18:34 at 18:34

    Én inkább nem akarnék magyar lenni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük