Záporoznak a sallerek és kokik Orbán Viktor fejére – „Tényleg vége az aranykornak”

Alighanem súlyos igazságot mondott ki a pénzügyminiszter, amikor arról beszélt, hogy „vége az aranykornak”. A magyar kormányfő egy ideje, bárhogy igyekszik titkolni, egyik pofonból a másikba tántorog, és jó, ha két saller, vagy koki között legalább levegővételnyi ideje marad. 

Minden nagy sorozat véget ér egyszer

A baj igazán akkor kezdődött, amikor hiába is igyekezett smúzolni az európai bizottság új elnökénél, mégis elutasítás lett a sorsa biztosjelöltjének, Trócsányi Lászlónak, akinek már a posztra történő ajánlása is nyílt provokáció volt Európával szemben. Orbán egy olyan politikust(?) küldött oda, aki egyik legnagyobb segítsége volt a jogállam lebontásában és az illiberális rend kialakításában. Trócsányi bukása után többen is azt tanácsolták: jól válassza meg, kit küld be az arénába. Még azt is megsúgták: legnagyobb esélye egy nő-jelöltnek lehetne. Ekkor gondolom a hímsoviniszta magyarnál leszakadt az ég: még, hogy egy nőt! – azt már nem.

A kis-nagy ember döntött

Bejelentette Várhelyi Olivért, akinél alighanem senki sem ismeri jobban az EU-t, olyan régen dolgozik ott. Azzal nem számoltak Budapesten, hogy Várhelyire is rávetül Orbán hosszú árnyéka és nem is alaptalanul. Hiszen a friss jelölt eddig kritikátlanul szolgálta ki gazdája minden óhaját. Azét a gazdáét, aki a még meg sem szerzett poszt előnyeit már áruba is bocsátotta: kiknek másoknak is, mint a törököknek és az azerieknek. Diktátor-barátainak ugyanis nyilvánosan ígért támogatást belülről, az EU-ból. Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy Várhelyi Olivér hiába igyekezett a csütörtöki meghallgatáson elhatárolódni főnökétől, a többség már nem hitte el, hogy olyan embert jelölt Orbán, aki cserben hagyná. Így azután Várhelyit írásbeli pótvizsgára utasították, éppen csak tintalevest és papírgaluskát nem kell ennie.

FRISS HÍREK >>>>

Mi is volt még pofon-ügyileg

  • Minden ballib jelölt -élükön Dobrev Klárával- egyből megkapta a nekik szánt posztot
  • Őt a Néppárt sem támogatja igazán,
  • Giga-büntetés néz ki miatta az országnak az EU-tól
  • Elbukta Budapestet
  • Elbukta jó néhány vidéki nagyvárosát
  • Talán még Budapest elvesztésénél is jobban fájhat Jászberény, ahol a két forduló között az ellenzék megtízszerezte a választási különbséget és becsúszás helyett torony magasan nyert.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A választási vereségeket még az is tetőzi, hogy ahol személyesen kampányolt, ott mindenhol az ellenzék győzött. Egy szó mint száz: az utóbbi időben valóban záporoznak a pofonok és ennek eredményeként lassan töredezik a vastag púder-malter a miniszterelnöki arcon és rendszerén.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.