Connect with us

Kiemelt hírek

Hadházy Ákos: vagy ennyire fantasztikus az operatív törzsünk, vagy ennyire bűnösen rosszul működik a járványvédelmünk!

koronavirus
Megosztás

23 ország közül csak Örményországban végeztek eddig el kevesebb korona PCR tesztet, mint Magyarországon.

A tesztek számával valami nagyon nagy probléma van…..

Ausztriában a mai napig 104 koronavírusos beteget regisztráltak. Ehhez 4500 vizsgálatot végeztek el. A földrajzilag gyakorlatilag megegyező helyzetű Magyarországon 9 betegről TUDUNK, de csak 362 tesztet csináltak. A tesztek és a pozitív esetek ARÁNYA aggasztóan megegyezik mindkét országban. Pintér Úr fenyegethet rémhírterjesztéssel, de a fenti számokból csak négy dolog következhet:

  • 1) Az osztrákok iszonyatosan pechesek;
  • 2) iszonyatosan elrontottak valamit az ottani járványvédelmi hatóságok;
  • 3) mi iszonyatosan szerencsések vagyunk;
  • 4) vagy iszonyatosan jól csinált a megelőzésben vagy iszonyatosan ELRONTOTT valamit a Pintér járványvédelmi szakember által vezetett Operatív Törzs.

Egyelőre csak tippelni tudunk, hogy melyik verzió az igaz

Én nem tudom, mi folyik itt, de igyekezni fogok kideríteni. Pénteken időpontot kértem Pintértől az Operatív Törzsnél való tájékozódásra, még nem kaptam választ. (Az alábbi táblázatban az első oszlopban az elvégzett vizsgálatok száma, a második sorban a dátum, amikorról az adat származik, az utolsó sor az egymillió lakos számra elvégzett vizsgálatok száma).

Vagy ennyire fantasztikus az operatív törzsünk, vagy ennyire bűnösen rosszul működik a járványvédelmünk

Ha TÉNYLEG ennyire kevés a fertőzött, le a kalappal Pintér Sándor és Kásler előtt. Persze, lehet, hogy csak nagy szerencsénk van. Fontos azonban tudni, hogy a pozitív tesztek és az elvégzett tesztek aránya ugyanannyi az osztrákoknál és nálunk, a nálunk sokkal rosszabb járványtani helyzetben levő Olaszországban viszont egész más arányokat látunk. Ottjártamkor a Szent László Kórház orvosai azt mondták, ők infektológusok, nem epidemiológusok, ezért nem adnak választ, miért ilyen kevés a teszt. Eddig hivatalosan egy magyarázat hangzott el: az esetleges fals negatív tesztek túlzott nyugalmat adnának… Emiatt lemondanak arról, hogy az enyhe, nem specifikus tünetet mutató, vagy tünetmentes fertőzötteket kiszűrjék és tovább folytassák a járványtani felderítést az esetleges újabb fertőzési lánc kiderítését.

Érdekes, hogy úgy tűnik, más országokban nem ilyen okosak

Vagy csak óriási szerencsénk van és valóban nagyon kevés még az eset. A Belügyminisztérium péntek óta nem válaszol arra a kérésemre, hogy az „operatív törzset” meglátogathassam és egyelőre a „Nemzeti Népegészségügyi Központ” sem adott még időpontot, de nem adom fel. Elfogadom és közzéteszem majd, ha van komoly magyarázat ezekre a számokra, csak akkor azt alá kell támasztani. A táblázat itt található.

Forrás

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Georg

    2020.03.10 09:08 at 09:08

    EZ a Hatházi már nagyon unalmas a szövegeivel ,ha nemtezszik neki Magyarország akkor menjen afrikába de adja visza a magyar államporgáságát .

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük