Connect with us

Banánköztársaság

Orbániáé az EU messze legaljasabb „kormánya”

Megosztás

E „kormány”egyik jellegzetes arca Völner Pál – olyan, mint Dömötör Csaba vagy Rétvári Bence. És folytathatnám persze a névsorolvasást, de elégedjünk meg annyival, hogy Orbán a maga igényei szerint szinte hibátlanul válogatta meg embereit, így aztán nem csoda, hogy Orbániáé…

Völner Pál minden „kormányzati” elképzelést, intézkedést „megmagyaráz”

Igen: idézőjelben írva, hiszen egyáltalán nem törődik azzal, hogy „magyarázata” hiteles legyen. „Természetesen” azzal sem, hogy tárgyszerű legyen: szövegeinek jelentős része mellébeszélés, a szokott fideszes handabanda: a múlttal, a szoclibsi kormányokkal foglalkozik, nem tartóztatva meg magát az unalomig ismételt hazugságoktól, rágalmaktól. Tevékeny részese volt, és ma is az mindenféle brüsszelezésnek, sorosozásnak, azaz zsidózásnak is.

Nem vagyok én biztos abban, hogy minden ellenzéki javaslat megalapozott, de…

Nem meglepő tehát, hogy gyakorlatilag kizárólag házi szennylapjainak nyilatkozik: valódi kérdésektől nem kell tartania, és mindent lehoznak tőle. Az egyik ilyen lapban mondta a következőket:

Olyan nonszensz ötletekkel állnak elő, hogy százszázalékos béremelést kell megvalósítani bizonyos ágazatokban. Arról viszont már nem beszélnek, hogy honnan vonjuk el az ehhez szükséges forrásokat?

Nem vagyok én biztos abban, hogy minden ellenzéki javaslat megalapozott, de olyat azért nem hazudnék, hogy nem mondják meg, mi volna elképzeléseik költségvetési fedezete… Hiszen számos csomag kering a neten is azokról a fölöslegesnek vagy éppen ártalmasnak ítélt beruházásokról, pénzszórásról, amelyek legalábbis középtávon bőven fedeznék az ellenzéki javaslatok kiadásait… Azt viszont elmondhatnám, hogy a „kormány” egyszerűen hallgat azokról, vagy szükségességüket „csak”-kal indokolja.

„Az ellenzék szövetségesének tekinti a vírust a kormány elleni küzdelemben.”

Nem őrlünk egy malomban az ellenzékkel. Ők arra játszanak, hogy minél rosszabb legyen a helyzet, mert így annál jobb nekik. Politikai hisztériának lehet csak nevezni, ahogy az ellenzék támadja a megalapozott kormányzati intézkedéseket – húzta alá az államtitkár és hozzátette: – Az ellenzék szövetségesének tekinti a vírust a kormány elleni küzdelemben.

Bizonyos körülmények között elképzelhető a minél rosszabb, annál jobb ellenzéki taktikája vagy akár stratégiája. Kilátástalannak ítélt helyzetekben fordulhat ez elő, és általában az antidemokratikus hatalmat minősítő szégyen. Ám tudatosan, alávaló módon ezt a stratégiát alkalmazta 2002 után a Fidesz, az ország sok hibát elkövető, ugyanakkor demokratikus kormánya ellen, készülve a hatalomátvételre. Mindig, mindenben a maga bűneivel vádolja az ellenzékét… 

 Nem intézhető el ez a duma azzal, hogy ilyet csak eszelős mond

Azzal sem lehet lesöpörni, hogy eszelősöket kiszolgáló szolgamédia hoza le: túlságosan is sok ilyen „eszelős” van a „kormányban”, és túlságosan is sok szolgamédium serénykedik körülötte…

Ha már szolgamédium: ugyanabban a „lapban” rendszeresen olvasható a szélső-szélsőjobboldali Franka Tibor, s ugyanott található a magát Zimmer Fülöp néven jegyző alak elképesztő szövege is. Mindazonáltal az a helyzet, hogy egy-egy kiemelt mocskos íráson nem érdemes elképedni, hiszen magát a lapot és az egész terrormédiát, valamint a terrormédiára gyakran hivatkozó „közmédiát” elborítja a szenny.

Kicsit elgondolkodtam azon, nem túlzás-e írásom címe. De nem: mi mást lehetne gondolni arról a „kormányról”, amely 2010 óta, sőt korábban is tudatosan használja és bővíti a maga fölöttébb készséges terrormédiáját..?

Nem mondhatok mást: Orbánia „kormányának” és „kormánypártjának” valódi minőségét pontosan tükrözi szennylapokból összetákolt birodalma. Az a birodalom, amely folyamatosan hozza azt a minőséget, amely az európai történelemben a bolsevik és a náci-nyilas lapokból ismert, és amellyel a mai Európában kizárólag a Fidesz büszkélkedhet.

Valóban az EU messze legaljasabb kormányáról van szó, s mint olyan, szolgálhat mintául más, önkényuralomra törő kormányoknak, pártoknak. Az EU önmagát veszélyezteti, ha erre továbbra sem reagál megfelelően.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük