Connect with us

Koronavírus

Az orvosok az 1000 eurós bérezésen, a kommentelők az itthoni betegek elhanyagolásán akadtak ki

ideges-korhaz
Megosztás

Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy Magyarország 200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelési programot.

A miniszter szerint Szlovákia csak 50 embert kért,

a magyarok mégis 200-at küldenek, akik Komáromban, Léván, Nyitrán és a Kassa melletti Tőketerebesen segítenek majd be szlovák kollégáiknak.

A Semmelweis Egyetem rektora közösségi oldalán azt írta,

„mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kevesebb, mint 1 napon belül jelentkezett 154 csillogó szemű Semmelweis Polgár a szabadidejüket feláldozva, s készen álltak az azonnali indulásra.”

<<<<<<<<<<< A Városi Kurír legfrissebb hírei >>>>>>>>>>>>>>>

Több orvos azt sérelmezi,

hogy míg a legtöbb, koronavírusos ellátásban részesülő kollégájuk éjt nappallá téve dolgozik itthon alacsony bérezésért, addig egyetemi diákok egy hétvége alatt megkeresik sokuk egy havi fizetését. A hírről beszámoló cikkek alatti kommentek legnagyobb része mégis arra tér ki, hogy itthon akadozik az ellátás, a tesztek késve vagy egyáltalán nem jutnak el a potenciális fertőzöttekhez, és sokszor épp a szakemberhiány miatt nem végeznek el időben teszteléseket.

A poszt alatti kommentekből….

„Engem nem érdekel a marketing hurráoptimizmus. Miért kockáztatják a magyar fiatalok egészségét, életét külföldön? Magyarországon emberek halnak meg, mert túl későn jön a teszt, túl későn kapnak ellátást. Itthon nagyobb szükség van rájuk.”

„Miért nem itthon segítenek tesztelni a mentősöknek a ,,csillogó szemű” hallgatók? Akkor talán a mentősök tudnák végezni a saját munkájukat és időben ki tudnának érni a sürgős esetekhez!”

„Hmmm… Itthon pedig sír az orvostàrsadalom, hogy kevesen vannak így is!? Az igazi baj az, hogy ezek a lelkes fiatalok visszaérkezésüket követően tovàbbi 10 napra kiesnek a rendszerből. Pont addigra, amire itthon is szükség lenne ràjuk! 1000 euró!? Ennyit ér 154 lelkiismeret…”

„Ha kevesebb, mint 1 napon belul jelentkeztek, gondolom nem vegeztek az onkenteseken elotte PCR tesztet. Remelem egy gyorsteszt azert elkeszult! Vagy nem? Bocsi! A kerdes csaj koltoi volt!”

„Kedves dr. Merkely Béla! ( vagy az, aki az oldalát kezeli, és hiteles információhoz jut tőle). Kérem, nyilvánosan adjon arra választ – mint képzett és tájékozott szakember – arra, amit már sokan megkérdeztek feljebb. Ugyanis én és tágabb környezetem (kb. 8-9 millió ember) értetlenül állunk azelőtt , miszerint hogy lehetséges az, hogy míg hazánkban iszonyatos eü. szakember hiánnyal küzdünk, mind a kórházi, mind a tesztelési kapacitásunk a végét járja, Önöknek egyik napról a másikra sikerült több száz fiatal, segítséget verbuválniuk és őket Szlovákiába küldeniük??? Értem, hogy az önzetlen segítségnyújtás kötelességünk, de legalább ilyen fontosnak tartom a magyar helyzet javítását. Így, ebben a formában, a mai Magyarországon ez nagyon visszás. Lehet, hogy lemaradtam információkról, ezért is kérem tájékoztatását!”

„Szerencsés utat és hazatérést, valamint jó egészség kívánok a kiutazóknak!”

M3-as autópályán

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük