Connect with us

Banánköztársaság

Egy új kormány „mozgásteréről”

Megosztás

Ha a jelenlegi ellenzék alakíthat kormányt – föltéve, hogy a Fidesz tudomásul veszi vereségét -, a jelenlegi „jogrend” megtartásával nemhogy rezsimváltást nem lehet csinálni, de érdemi változtatásokat sem.

ellenzék
Megosztás

Ha a jelenlegi ellenzék alakíthat kormányt – föltéve, hogy a Fidesz tudomásul veszi vereségét -, a jelenlegi „jogrend” megtartásával nemhogy rezsimváltást nem lehet csinálni, de érdemi változtatásokat sem.

Mintha csitulna a „vita” a fideszes „patyomkin-jogrend” természetéről,

a vele kapcsolatos teendőkről – pedig éppenséggel élénkülnie kellene, bizonyos eredményekre kellene jutnia, s az ellenzéknek azokat az eredményeket tőle telhetően hangosan kommunikálnia kellene, hogy kellő fölhatalmazást szerezhessen a változtatásokra.

A Fidesz közben arra készül, hogy megválasztja, pontosabban kinevezi a saját új „köztársasági” elnökét is, aminek jelentősége, következményei ma még beláthatatlanok.

Az ország nagy része a NER-„elit” birtoka – ami maradt, éppen mostanában zabrálják el, illetve hagyják teljesen lerohadni.

Perben-haragban az ország az EU-val, bizonytalan a helyzet a NATO-t illetően. A norvégok sem látszanak megérteni, hogy Orbánéknak „jár” az ő pénzük…

Katonás „rendbe” nyomorították a közoktatást és az egészségügyet, mindenestül elrabolták a csaknem teljes felsőoktatást

Befejezéséhez közeledik a Fidesz kulturális háborúja: új „értékrend” látszik győzedelmeskedni Demeterrel, L. Simonnal, megszállt színházakkal, Takaróval és lebutított pedagógusképzéssel, egyházaknak átjátszott intézményekkel. Fudannal, Budapest-Belgrád vasútvonallal, Paks 2-vel „ajándékoznák meg” a lakosságot.

Folytatják a zsidózó sorosozást, a migráncsozást és brüsszelezést; hibbant kényszerképzetekbe űzik híveiket a „meleglobbi” elleni, kívülről nézve eszelős, valójában azonban ha nem is hibátlanul, de alighanem gondosan kiszámított, náci mintájú hecckampányukkal. Orbán Viktor Farkas Flórián mellé „romaügyi kormánybiztost” nevezett ki, aki közvetlenül neki „felelős”…

Nem kell elszámolniuk semmivel – a 30000-nél több halottal, a kínai vakcina tudatosan veszélyeztető fölhasználásával sem.

A Fidesz egész kommunikációja,

választási kampánya a bábozó-vigyorgó Sorost ábrázoló és brüsszelező-migráncsozó óriásplakátok szintjére zuhant: értelemmel fölfogható üzeneteik régóta nincsenek, csak zsigeri indulatokat fölkorbácsoló „emlékeztető oltásaik”. A fékek és ellensúlyok rendszere porig rombolva; folyamatban van a maradék bírói függetlenség fölmorzsolása. Hetedhétországra szóló ünnepségre készítik az országot, amelyet majd a „nemzeti ájtatoskodás” napjai követnek. És a járvány negyedik hullámának hónapjai.

S az ellenzék?

Előválasztást játszik, beállva akár teljesen vállalhatatlan jelöltek mögé is. Íme a választék:

egyik oldalon jó néhány náci-nyilas múltú(?) figura, a másik oldalon pedig olyanok, akiknek a jelene is terhes náci-nyilas bűzű üzenetek hirdetésével vagy elfogadásával, tudomásul vételével.

Előválasztást játszik a miniszterelnök-jelöltekkel is:

csak arra jó, hogy ostobaságokat, netán aljasságokat vágjanak egymás fejéhez, mielőtt közösen indulnának a választásokon.

Miniszterelnök-jelöltet és hozzá programot kínálni a pártok dolga, nem „nemzeti konzultációt” imitáló „közvéleménykutatásé…

S ami ígéreteiket illeti:

ha megnyerik a „választást”, hamarosan eljutunk a tejjel-mézzel folyó Kánaánba…

Pedig könnyen lehet, hogy gazdasági összeomlás előtt állunk: az a „gazdaságpolitika”, amelyet a Fidesz folytat, középtávon is fenntarthatatlannak tűnik. Felelős ellenzék nem ígérhet mást, mint a demokratikus alkotmányosság viszonylag gyors helyreállítását, és a legsúlyosabb kártételek valamelyes orvoslását. És az ilyen, visszafogott ígéreteket is alighanem csak az EU segítségével lehet majd teljesíteni. Ehhez képest igazán elkeserítő, hogy mostanában az alkotmányos rend helyreállításáról, megújításáról szinte alig beszélnek, viszont „jóvátételként”, „változásként” fűt-fát ígérnek, mondván: van itt pénz, ha el nem lopják…

Szerintem azt a pénzt régen ellopták: most a belátható jövőnket élik fel.

Kapcsolódó

 

Egy új kormány "mozgásteréről"

Szerző

4 hozzászólás

4 Comments

  1. Neaddfel

    2021.08.05 17:10 at 17:10

    FFiijjuugg, 2/3-al kell nyerni és akkor tiétek a gyeplő.
    Mert ez nem egy „banánköztársaság”.
    Csak hogy épp ez a baj, mert ti is tudjátok, hogy itt még nemsikerült mindenkinél az agymosás.

  2. csipetke

    2021.08.05 17:14 at 17:14

    Orbán, a bandájával, a fidesszel úgy fog bekerülni a történelembe, mint az ország tönkretevője, lepusztítója,a gyűlöletkeltés nagymesterei, emellett ebben a kormányban akadt a legtöbb félkegyelmű botcsinálta politikus. Az meg, hogy 73 milliárd forintot képesek voltak lehúzni a klotyón, csak azért, mert 4 milliárdot a civilek osztanak szét, az meg akut idiotizmusra utal. Bár ebbe a kormánynak nevezett bólogatójancsiknak valószínűleg nem volt beleszólásuk, mert mindenben orbán dönt, így az övé a nem hízelgő jelző.

  3. Neaddfel

    2021.08.05 17:37 at 17:37

    Te csipetke erről még nemhallottál:

    „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”
    ” Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,..”

  4. gina

    2021.08.05 18:41 at 18:41

    Nincs más ,,a nép az utcára és megdönteni ezt a mocskos diktátort és bandáját…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük