Connect with us

Kerítésen innen

A 60-as pasikat is megszólítja a választási kampány: 40 után nyugdíj a férfiaknak is!

Megosztás

Uraim! Ezt még senki ne vegye konkrétumnak és nem érdemes elkezdeni számolgatni, ugyanis teljesüléséhet az ellenzéknek meg kell nyernie a 2022-es választást. Jakab Péter friss posztjából megtudhatjuk, mi a terve a nyugdíjasokkal, ha kormányra kerülnek.

Pislákol a fény az alagút végén: kezdik kiheverni a sokkot a magánnyugdíjpénztárak
Megosztás

Uraim! Ezt még senki ne vegye konkrétumnak és nem érdemes elkezdeni számolgatni, ugyanis teljesüléséhet az ellenzéknek meg kell nyernie a 2022-es választást. Jakab Péter friss posztjából megtudhatjuk, mi a terve a nyugdíjasokkal, ha kormányra kerülnek.

Nők után a férfiak is….

A Jobbik miniszterelnök-jelöltjének posztja szerint az Orbán-kormány lemondott az idősekről, mert:

a minimálnyugdíj 13 éve 28.500 forint. 3 százalékkal nő a nyugdíj, de 5 százalékkal romlik a forint. A férfiak többsége még azelőtt meghal, hogy nyugdíjba mehetne.

(Megjegyzés: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kormány most hozza vissza a 13. havi nyugdíjat, illetve a gazdasági növekedés miatt várhatóan extra magas nyugdíjprémium lesz, jó ideje 40 év után nyugdíjba mehetnek a nők, de tény ami tény, a minimálnyugdíj valóban jelentéktelen összeg.) – fűzte hozzá a fenti megállapításhoz a Blikk.

Jakab Péter azt ígéri arra az esetre, hogy ő lenne a kormányfő:

  • A bérek emelkedését is követő nyugdíjemelést fog végrehajtani egyéni nyugdíjszámlával
  • A férfiakat is elengedik majd nyugdíjba 40 év után
  • A rendvédelmiseknek visszaadják a szolgálati nyugdíjat.
  • Szülőtámogatási életjáradékot vezetnek be, vagyis a dolgozó gyermek adójának egy részét az állam helyett a szüleinek adhatja.

A hozzászólásokból…

„Hajrá Jakab Péter!Én is azt szeretném h a szüleim megérjék a nyugdíjjas éveket és élvezzék is !ha már annyi évet dolgoztak jár!!”

„Tisztelettem a nyugdíjas embereké.Rolunk akik lebetegetek és28500ft élnek És nembírnak dolgozni?Velûnk senkinem foglalkozik .Pedig vagyunk nagyon sokan akik éheznek kivagyunk Rekesztve . Velûnk miért nemfoglalkozik senki .38 évet dolgoztam nehéz fizikai munkát gyerekeket neveltemfel.Most 64 évesen már nem írok dolgozni,és felemelték a nyukdij korhatárt, igybiztoan nagyonsok betegember nemlesz nyugdíjas mert éhenhal vagy megfagy.És ez egy keresztény ország?Ezinkább maga a pokol. Hahó miis vagyunk ,követeljük rendes ellátást és megbecsülést.”

„Csak jelzem hogy 63-éves vagyok és 28500-ft a nyugdíjam. Azaz rokkant nyugdíjam. 6- fiút neveltek fel és mellette dolgoztam. Ez a 40- éves nyugdíj egy nagy humbuk. Találnak indokot a nőknél is hogy ne tudják igénybe venni.”

„Az Orbán azt akarja ezzel a szánalmas vesztegetéssel, hogy a nyugdíjasok elárulják a gyerekeik jövőjét aprópénzért!”

„Mikor lehet látni a partok pontos programjait? (Egyben) Az, hogy mi nem a legjobb Magyarországon( finom fogalmazás) látjuk mi is. De hogy mit ajánlanak fel – e helyett, azt bármilyen felületen meglehet tekinteni?”

„Németek időnként levelet kapnak állam bácsitól, hogy mennyi lesz a várható nyugdíjuk, rádöbbentve őket a nyugdíjcélú előtakarékoskodás fontosságára. Ezt mi nálunk is bevezethetnénk.”

„Magáról mindig az a vicc jut eszembe, mikor valaki egy társaságban elfingja magát, azután, hogy leplezze a hangot izegve-mozogva recsegteti a széket. A szemben ülő részvéttel nézi, majd azt mondja. – Ugye milyen más hangja van?”

„A férfiak 40 a korfa miatt nem biztos, hogy jó. Mondom én aki pedig akár me,sokára el is mehetnék. Egy átfogó nyugdíjreform kell. Az biztos. Kell egy olyan út ami fenttartható és nem veszi ki a munkaerő piacról a dolgozni akaró és tudó embereket. Sajnos a fiatalok, tapasztalat, jó része nem tud, akar, komolyan dolgozni. Azt látják, hogy a net előtt ülve is lehet élni. Természetesen akinek nem inge…”

Kapcsolódó

 

A 60-as pasikat is megszólítja a választási kampány: 40 után nyugdíj a férfiaknak is!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük