Kiemelt hírekVoks 2022

Egy igazán combos választási ígéret Dobrev Klárától

Dobrev

Az egymást követő Orbán-kormányok szisztematikusan maguk alá gyűrték a szakszervezetek javát, azokat pedig, amelyeknél nem jártak sikerrel, egyszerűen figyelmen kívül hagyják, úgy tesznek, mintha nem is léteznének. A parlamenti többségükkel visszaélve folyamatos gonosz jogalkotással megnyirbálták a legfontosabb szakszervezeti jogokat is. Ennek a folyamatnak a megfordítását ígéri győzelme esetére Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje.

Mit ígér Dobrev?

A Demokratikus Koalíció abban az esetben, ha a jövő évi választások eredményeképpen kormányzópárttá válik azt ígéri, hogy visszaépítik a szakszervezetek jogait. A választási programpontot keddi sajtótájékoztatóján jelentette be Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje. A bejelentés szerint arra kívánnak törekedni, hogy minden magyar munkavállaló a megfelelő képviselethez jusson.

Dobrev Klára úgy fogalmazott:

„az a vállalásom, hogy soha többé ne lehessen becsapni, kizsigerelni vagy éppen alulfizetni a magyar munkásokat.”

A DK miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy Magyarországon nincsennek garanciák a munkások számára. Véleménye szerint nincsennek meg azok a feltételek, amelyek az Európai Unióban más munkavállalók bírnak. Az Európai Parlament elnöke úgy véli, hogy a magyar fáradt és beteg körülmények között dolgoznak. Ennek helyreállításához Dobrev Klára szerint a szakszervezetek jogainak visszaadása a kulcs, illetve a szervezetek megerősítése.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke hozzátette: „a kormány dolgozókat hátrányosan érintő intézkedései eredményeként a munkavállalóknak egy lehetőségük maradt: éhbérért dolgozni. ” A szakszervezeti vezető kiemelte, hogy készek politikai szerepet vállalni annak érdekében, hogy a magyar munkások európai bérekért és európai módon dolgozhassanak. Írta meg a 168 óra.

 

Dobrev

About Author

Comments (1)

  1. […] is megváltoztatók-e azok a törvények, amelyekhez kétharmados felhatalmazásra lenne szükség. Dobrev és Karácsony egymásnak feszültek ez ügyben csakúgy, mint a témában […]

Szólj hozzá!