EP-coki Orbánnak: az EU-s pénzek elköltésébe az önkormányzatokat, a civileket és a szakszervezeteket is be kell vonni!

Hétfőn szavazta meg az Európai Parlament uniós forrásokkal foglalkozó bizottsága Cseh Katalinnak, Momentum EP-képviselője módosító javaslatát, miszerint koronavírus-járvány után a gazdasági helyreállításra szánt támogatást  csak úgy lehet elkölteni, ha döntéshozatali eljárásba a tagországok kormányai bevonják az önkormányzatokat, a civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket is.

Upsz!

Komoly sikert értünk ma el az Európai Parlament uniós forrásokkal is foglalkozó bizottságában. Elfogadták ugyanis a Budapest Brüsszeli Képviseletével közösen kidolgozott módosító javaslatomat

– írta közösségi oldalán Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.

A módosító….

Az elfogadott döntés a szabad városok EU-s forrásokba való bevonásáról közös bizottsági módosító javaslatként kerül a plenáris ülés elé.

A koronavírus-járvány után a gazdasági helyreállításra szánt támogatást  csak úgy lehet elkölteni, ha döntéshozatali eljárásba a tagországok kormányai bevonják az önkormányzatokat, a civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket is.

https://www.facebook.com/csehkatalin.momentum/posts/4234844119920489

“Az úgynevezett „React EU-pénzek” – a név a koronavírus-járvány utáni helyreállítási forrásokkal kapcsolatos pénzekre utal – csak úgy lesznek elkölthetők, ha a döntéshozatali folyamatba a kormányok bevonják a helyi önkormányzatokat, a civil szervezeteket és a szakszervezeteket is.

Mindez technikailag azt jelenti,

hogy követelésünk a szabad városok EU-s forrásokba való bevonásáról közös bizottsági módosítóként kerül majd a plenáris ülés elé. Ott pedig, látva a mai szavazati arányokat, jó eséllyel el is fogadják majd.

Hatalmas dolog ez,

hiszen így a jövőben a magyar kormány nem adhatná kénye kedve szerint e forrásokat – a pénzek elköltéséről egyeztetnie kellene majd az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel is.”

időjárás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük