Connect with us

Bulvár

Hírtelen jött ócska idő – Előrejelzés a választás napjára is

Megosztás

Csütörtök délután országszerte borongós idő lesz. Változó intenzitással esik az eső. Az ország túlnyomó részén jelentős mennyiségű (10+ mm) csapadék várható. Az ország északi részén a 20 mm-t is meghaladhatja a napi csapadékösszeg. Keleten erős D-i szél fúj, az előrejelzés szerint.

Megosztás

Csütörtök délután országszerte borongós idő lesz. Változó intenzitással esik az eső. Az ország túlnyomó részén jelentős mennyiségű (10+ mm) csapadék várható. Az ország északi részén a 20 mm-t is meghaladhatja a napi csapadékösszeg. Keleten erős D-i szél fúj, az előrejelzés szerint.

Éjszaka marad a borongós időjárás

Nyugaton is megélénkül a szél É-i irányból. Szünetekkel, de továbbra is sokfelé várható eső.

Pénteken

Előreláthatólag kelet felé húzódik a csapadékzóna, így többnyire már csak keleten kell számítani nem jelentős, gyengülő esőre. A Dunántúl térségében már csak legfeljebb szemerkélés fordulhat elő, de ott is erősen felhős, borult marad az ég, míg a középső térségben megszűnik délre az eső. (Keleten itt-ott az ég is megdörrenhet). Északnyugaton élénk ÉNY-i, keleten élénk DNY-i szél fúj, a középső tájakon mérsékelt, kissé élénk nyugatias szél lesz jellemző. Az ország nyugati, északnyugati harmadán jelentősen csökken a hőmérséklet, míg a Tiszántúlon még enyhének ígérkezik a délután. Éjszaka eleinte az ország déli felén, majd később északon is számítani kell újból kisebb esőre. Sőt hajnalban délnyugaton, majd északon is halmazállapotot válthat a csapadék. Főként északnyugaton fúj élénk, erős ÉNY-i szél, másutt mérsékeltebbnek ígérkezik a légmozgás.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

csütörtök délután északnyugaton +11, délkeleten +15,

péntek reggel északnyugaton +3, délkeleten +11,

péntek délután északnyugaton +6, másutt +14 – +19,

szombat reggel északnyugaton 0, délkeleten +5
– Szombaton tovább csökken a hőmérséklet, és téliesre fordul időjárásunk. Döntően borongós időre készülhetünk, többfelé esővel, havas esővel, helyenként havazással egyaránt, de nem lesz túlságosan jelentős a csapadék. Nyugaton, északnyugaton erős ÉNY-i szél fúj, keleten mérsékelt marad a légmozgás.

A választás napján:

– Vasárnap nyugaton és keleten erős marad az É-i szél, a középső országrészben mérsékeltebb lesz a légmozgás. Kissé vékonyodik a felhőzet, és már csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, havas eső, esetleg átmeneti hó.

– Hétfőre jelentősen mérséklődik a szél, és tovább vékonyodik a felhőzet, délután már napsütés is valószínű. Számottevő csapadék már nem hullik, és emelkedni kezd a hőmérséklet is.

– Keddre már igen nagy a bizonytalanság. Előreláthatólag délen napsütés, északon borongós idő a legvalószínűbb, elszórtan kisebb esőkkel. A hőmérséklet azonban tovább emelkedik.

Hónapfordító biometeorológiai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken is kettős fronthatás és kiadós csapadék, borús időjárás okoz élettani tüneteket. A földeknek nagy szüksége van már az esőre, de a hangulatunkat egyértelműen negatív irányban befolyásolja az ilyen időjárási helyzet. A délelőtti időszakban inkább melegfronti, délután, este már hidegfronti hatások érvényesülnek. Így a frontokra kevésbé érzékenyeknél is jelentkezhetnek olyan általános tünetek, mint fáradékonyság, fejfájás, nyugtalanságérzet, illetve a krónikus betegségek tüneteinek fellángolása.

Figyelem!

Pénteken részletes választásnapi előrejelzést közlünk, amelyet Pártai Lucia az egyik  legismertebb magyar meteorológus  állít össze a számunkra!

Forrás: Eumet

Ez történt ma!

előrejelzés

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük