Connect with us

Kerítésen innen

Csak makkegészségeseknek és kamikáze nyaralni vágyóknak ajánlott a Balaton és a Velencei tó – Nem nyílnak újabb ügyeleti pontok

Hírünk a világban - hétfői különszám
Megosztás

Magyarország 2024: a Balaton és a Velencei-tó helyett egyetlen helyen lesz nyáron plusz háziorvosi ügyelet, pont ott, ahol Vitályos Eszter kormányszóvivő a képviselő. A mentőszolgálat elismerte, hogy a többi helyen csak megerősítik az ellátást. Pedig korábban az államtitkár nem ezt ígérte.

Gyere turista, meglátod, jó lesz!?

Ezerrel dübörög a választási kampány mellett a turisztikai is, hiszen valamiből a voksolás előtt-alatt-után is élnie kell azoknak, akik a turisztikában érdekeltek. Azt ugyan nem hirdeti óriásplakátokon Pintér Sándor minden -így az egészségügyért is felelős- miniszter, hogy még a kiemelt látványosságaink környékén sem tudják biztosítani a megnövekvő igény kielégítését, hiszen nem nyílnak újabb orvosi pontok és a meglévők a helyben lakókat is várakozásra kényszerítik. Bár Takács Péter államtitkár februárban azt ígérte,

nyáron a Velencei-tónál, a Balaton partján, Tokajban, a Szentendrei-sziget környékén plusz ügyeleti pontokat fognak beállítani, merthogy akkor hirtelen tízszeresére nő a lakosságszám.

Itt a nyár, és az Országos Mentőszolgálat egyedül a tahitótfalui ügyelet újranyitását tudta bejelenteni a múlt héten.

Az RTL kérdésére, hogy mi lesz az új ügyeleti pontokkal, Győrfi Pál a mentőszolgálat szóvivője csak olyan helyeket sorolt fel, ahol megerősített ügyelet lesz.

Ezek szerint Siófokon, Balatonbogláron, Balatonfüreden, Keszthelyen, Velencén erősítik meg az ellátóhelyek. Újabb pontokról nem számolt be.

Hungarikum!

Egy, csak egy legény… akarom mondani leány azért van a gáton: Vitályos Eszter, a Szentkirályi Alexandrát „más elfoglaltsága miatt” váltó kormányszóvivő fatornyosában sikerült megoldani a fent nevezett problémát:

„Az Országos Mentőszolgálat nyári ügyeletet létesít Tahitótfaluban. Legfontosabb információk:

  • Vegyes ügyelet lesz,
  • gyermeket és felnőttet egyaránt ellátnak.
  • 2024. június 1-től indul a nyári ügyelet.
  • Az ügyeleti pont hétköznap 16:00-22:00; hétvégén, ünnepnapon 08:00-14:00 közötti nyitvatartással fog üzemelni.
  • 1830-as telefonszámon a mentőszolgálat munkatársa tanácsot ad, súlyos panaszok esetén házhoz küld ügyeleti ellátást vagy azonnal riasztja a mentőt.
  • Akinek sürgős segítségre van szüksége, továbbra is a 112-őt hívja!”

-írta közösségi oldalán.

Kapcsolódó

Szerző