Connect with us

Kerítésen innen

Bayer tűrhetetlent kiáltva hívja utcára a hozzá hasonló hazafiakat a politikai EU-furkósbot ellenében

Bayer "tűrhetetlent kiáltva" várja a hozzá hasonló hazafiakat a "politikai furkósbot" ellenében
Megosztás

Bayer Zsolt úgy döntött, hogy kipróbálja, ami Magyar Péternek bejött és csütörtök estefelé demonstráció szervezésébe kezdett péntek estére az 55 ezer oldalkedvelővel rendelkező közösségi platformján. Azokat várja, akik eléggé hazafiak ahhoz, hogy a rekkenőnek ígérkező hétvégéjüket hivószavára csak szombaton kezdjék meg.

Bayer népe, hej!

„Az Európai Bizottság immár másodszor nyújtott be keresetet hazánk ellen az Európai Bírósághoz. Az ok: Magyarország nem engedi be a migránsokat, Magyarország nem hajlandó olyan állapotokat teremteni a határain belül, amilyen állapotok uralkodok ma a nyugati nagyvárosokban, Magyarország nem hajlandó kiugró bűnözési statisztikák, állandó erőszak és állandó terrorfenyegetettség árnyékában élni….”

-vágott bele a lecsóba a fideszes megmondóember.

A fentiekhez azért tegyük hozzá a frankót is:

2020 decemberében a bíróság megállapította, hogy Magyarország korlátozta a nemzetközi védelmet kérők számára a menekültügyi eljárásokhoz való hozzáférést az országban. A magyar hatóságokat azzal vádolták, hogy jogellenesen tartják fogva a kérelmezőket tranzitzónákban, megsértik a nemzeti területen maradáshoz való jogukat, továbbá, hogy amíg fellebbeznek elutasított kérelmük ellen, kiutasítják őket.

Mivel Magyarország figyelmen kívül hagyta a 2020. decemberi ítéletet, az Európai Bizottság újabb jogi lépéseket tett, amelyek a csütörtöki ítélethez vezettek.

A bírák megállapították, hogy a magyar kormány figyelmen kívül hagyta a lojális együttműködés elvét és szándékosan megkerüli az unió menekültügyi szabályainak alkalmazását.

„Ez a magatartás súlyosan veszélyezteti az uniós jog egységét, ami rendkívül súlyos hatással van mind a magánérdekekre, különösen a menedékkérők érdekeire, mind a közérdekre”

Mivel a magyar kormány jogsértése további nyomást gyakorol a szomszédos tagállamokra, amelyeknek gondoskodniuk kell az ország által kiutasítottról, a jogszabálysértés

„súlyosan aláássa a szolidaritás és a felelősség igazságos megosztásának elvét”.

…tovább a Bayeri-gondolatsoron…

„Ezért az Európai Bíróság a mai napon napi 1 millió Euro, vagyis közel napi 400 millió forint büntetésre ítélte hazánkat.

  • Ez tűrhetetlen!
  • Ez nem ítélet, hanem az Európai Bizottság politikai furkósbotja!
  • Ezt az ítéletet nem vagyunk hajlandóak elfogadni!

Kérek mindenkit, aki nem fogadja el ezt a Tanú című filmből ismerős ítélkezést, holnap, június 14-én, pénteken 18 órára jöjjön el az EU budapesti képviseletéhez, és fejezzük ott ki együtt tiltakozásunkat és felháborodásunkat. Cím: Bp., 02. kerület, Lövőház utca 35. (A Millenáris parknál)

Várunk minden hazafit!”

A hozzászólásokból…

Beleolvasva kiderül, hogy egészen sajátosan, mondhatni unortodox módon látják egyesek a történetet…..

„Ott a helyünk! Magyarország keresztény ország és az is marad. Aki magyar velünk tart! ”

„Ne szabad fizetni. Meg akarják törni a magyarokat. Inkább kilépni, mint fizetni !”

„Remélem viszitek a 800 fő Vitézyre leszavaztatott venezuelai migránsotokat is, Zsolti.”

„Ez már terrorizmussal határos pofátlanság ! ”

„A balos mocsokra ebben sem lehet számítani.Pedig ebben is összetartás kellene.”

„Az eu nem fizet nekünk, mi se fizessünk az eunak.”

„Nem kene inkább az EUs pénzeket lenyúlni….de ez nektek fel sem merül.”

„Szerintem ez a döntés az ország szuverenitását sérti. Felülírja hogy ki léphet be érvényes papírokkal az ország területére nem túrista alapon. Mire vannak akkor a törvények erre vonatkozóan. Ezen az alapon minek vannak országhatárok. Ha mindenki ott élhet ahol kedve tartja az Unió szerint. Mert különben pénzügyileg ellehetetlenítik azt a tagállamot aki meg kívánja védeni saját állampolgárait.”

„Gyalázat, ez nem az az Únió amibe beléptünk! Ki kell lépni, és a Nátóbol is. A semlegesség az egyetlen megoldás!”

„Életszerű, hogy azért akarnak megbüntetni egy országot, mert nem engedi, hogy illegálisan a területére lépjenek emberek. Könyörgöm egyes európai mintademokráciákban ha papírok nélkül a zöldhatáron akarsz kilépni (nem be) fejbe lőnek.”

Orbán-reakció

Az alaphírre Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán reagált a hírre, ami Bayert a tüntetésszervezés mezejére csalogatta. A kormányfő azt írta,

„Az Európai Bíróság mai döntése értelmében Magyarországot egyszeri 200 millió + napi 1 millió euróra büntetik, amiért nem engedi be az illegális migránsokat. A döntés felháborító és elfogadhatatlan. Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának! Megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!”

Szerző