Connect with us

Banánköztársaság

Orbán hallgat – Önt nem érdekli, hogy kivel akarja kifizettetni a 80 milliárd + a mára 8 milliárdra emelkedett bírságot?

Juszt-matek a 38. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36.8 milliárd = tesók között 116.8 milliárd forint
Megosztás

Június közepén „kipattant” Orbán miniszterelnök fejéből az ötlet, hogyan tudná továbbra sem teljesíteni az ország kötelezettségét migrációs jogszabályok-ügyben és a bírság kifizetésére bemondta a „Fedák Sárit”, vagyis, hogy „ezt a bírságot azokkal fogjuk megfizettetni, akik nyernek a háborút, a spekulánsokkal.” Hogy kik ők és mi az éca pontosan, azt nem részletezte és azóta is ketyeg a napi plusz az alapbírság mellé.

Juszt László kérdez, de ki válaszol?

  • A 27. héten még mindig nem mondta meg Orbán, hogy kivel akarja kifizettetni a 80 milliárd + a mára 8 milliárdra emelkedett bírságot az adófizetők helyett.
  • Mennyiben erősíti a magyar szuverenitást, hogy Andrej Babis, – akit Ön “igen könnyen” rábeszélt arra, hogy kövesse a szélsőjobbos EU parlamenti frakcióba – négy magyarországi nagy cég, köztük az egykor a magyar mezőgazdaság zászlóshajójának számító Bábolna tulajdonosa?
  • Miért éri meg nekünk több száz milliárdot beruházni az arab befektetők “minidubaj” nevű városrészébe? Mit kap ezért a magyar költségvetés, vagy valaki?
  • A Balassagyarmati Törvényszék másodfokú tanácsa két évre küldte börtönbe azt a pedofil férfit, aki 32 kiskorú fényképeit őrizte a számítógépén. Ennek ismeretében az ember elgondolkodik azon, hogy mennyire részrehajló a kormányzat embereivel a magyar bíróság, hiszen Kaleta Gábor, egykori perui nagykövetet, akinek a gépén 19.000 (!) gyermek pornográf kép volt a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve 540 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte. Ez a két ítélet arányban van egymással?
  • Zelenszkij – az Ön korábbi kijelentései szerint – volt már a magyar ellenzékkel szövetkező, legyőzendő ellenfél és olyan politikus, aki inkább gyerekeket küldene a háborúba, ahelyett, hogy a békére törekedne. Ehhez képest most Kijevben azt mondta: „Nagyon nagyra értékeljük mindazokat a kezdeményezéseket, amelyeket Zelenszkij elnök úr tesz a béke elérése érdekében.” Ne vegye zokon, de ez nem valamiféle tudathasadás?
  • Az sem derült ki a kijevi sajtótájékoztatón, hogy a moszkvai álláspont ismeretében Ön hogyan képzeli el a tűzszünetet és mire alapozza, hogy Oroszország valódi tárgyalási alapot jelentő ajánlattal állna elő, s nem a már ismert kapitulációs feltétellel?
  • Úgy tűnik moszkvai partnere sem pontosan tudja, hogy Ön most mit is csinál, hiszen az elnöki szóvivő, Peszkov szerint, Ön mint az UNIO soros elnöke látogatott Kijevbe, s uniós ügyekről tárgyalt. Ezzel szemben a sajtótájékoztatón kiderült, hogy a két szomszédos ország közötti feszültség okairól és enyhítéséről volt szó. (Ha igaz?) Nem lesz ebből problémája moszkvai barátjánál?
  • Az Eurostat, a GKI és az Egyensúly Intézet – tehát három, egymástól független intézmény – írta le a jelentésében, hogy Európa legszegényebb országa lett hazánk. Ezzel szemben a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető közgazdásza szerint a hazai háztartások vagyona nőtt. Az ember ezt a kijelentést erős kétkedéssel fogadja. Ha egymás mellé állítunk egy két méter húsz centis kosarast, s egy törpét, az átlag rendben lehet, de a konfekciós öltönyt egyik sem tudja felvenni.

Kapcsolódó

Szerző