Connect with us

Kerítésen innen

Orbán Viktor is ember, tévedhet – meg bocsánatot is kérhet(ne), mert ember…. – Hétvégi Lendvaiságok

Orbán Viktor is ember, tévedhet - meg bocsánatot is kérhet(ne) érte, mert ember.... - Hétvégi Lendvaiságok
Megosztás

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípős irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon.

Lendvai: előfordul, hogy egy politikus eltéveszt egy dátumot…

„Kicsiség, nem is érdemes szóvá tenni. Még akkor sem, ha az illető írott szöveget szokott előadni, és esetleg a beszédírói tévedtek, ő meg nem vette észre. Ha viszont egy miniszterelnök -mint a Néprajzi Múzeumban most Orbán- felejti el, hogy országa mikor vesztett el egy járványban egy kisvárosnyi: közel 50.000 embert, és elnézést sem kér érte, az más eset.

Orbán beszédében fennhangon és magabiztosan állította: 2022 májusában, amikor derült, ünnepi hangulatban megnyitotta a Múzeumot, még a Covid előtt voltunk. Hogy nem így volt, arról 50.000 magyar sírkőre vésett dátum tanúskodik.

A halottak családja nem szokta elfelejteni az időpontot, amikor elvesztették, akit szeretnek. Megérdemelnének annyit: bocsánat. Tévedtem, de veletek gyászolok. Nekem is hiányoznak, nemcsak nektek.” (forrás)

Csak úgy…

A 2020-as Covid19-koronavírus-járvány magyarországi első regisztrált esetét március 4-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök mint a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs irányítója, az első elhunyt beteget pedig március 15-én jelentették. Március 18-án Müller Cecília országos tisztifőorvos, epidemiológiai szakember már arról adott tájékoztatást, hogy Magyarországon bárhol jelen lehet a fertőző vírus.

Lendvai: ideje a tapasztalatcserének

„Szijjártó Egyenlítői Guineából posztolja:

„A Déli Nyitás keretében Egyenlítői Guineával egy kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés elindítását határoztuk el.”

Arról elfelejtett írni, hogy

nemrégiben Putyinék új orosz követséget nyitottak Egyenlítői Guineában, egyik támpontjaként az orosz (és részben kínai) befolyás kiterjesztésének. Putyinék a gazdasági kapcsolatok mellett fegyverkereskedelemben, katonai kooperációban számítanak az országra.

Az orosz és a magyar barátkozásnak nyilván az ég egy világon semmi köze egymáshoz. Ugyan. Szijjártónak is vannak érzelmei. Ő csak rokonszenvesnek találta tárgyalópartnerét, az elnök-diktátor alelnökké kinevezett fiát, akit a sajtóban

„a nemzetközi politika egyik legnagyobb tolvajának”

neveznek. Pedig, mint tudjuk, szoros a verseny. De Egyenlítői Guinea határozott versenyelőnyre tett szert azzal, hogy a papa-diktátor, aki egyszerűen

„Egyenlitői Guinea csodájának”

hívatja magát, simán privatizálta a teljes állami vagyont. Tényleg ideje a tapasztalatcserének.” (forrás)

Szerző