A bringás is lehet tahó

Itt a tavasz, egyre több a motoros és a biciklis, de sajnos a nagy-számok törvénye alapján köztük is sok a tahó. Még mielőtt félreértenék ami alább következik, olvasónk, aki a felháborodástól elfúló hangon hívott bennünket is úgy kezdte, hogy tudja ő, hogy ami vele történt, nem jellemző a bringás társadalomra. Csak azért mondja el, mert már évek óta úgy érzi, hogy egyre feszültebb a viszony a két tábor: a biciklisek és a többiek között.

Köpködni jó?

Szombaton, a talán első igazi tavaszi hétvégi napon lehúzott ablakkal autóztunk a Károly körúton, amikor a feleségem így szólt: – kezdte mondandóját olvasónk – látod, amit én? Odasandítottam amerre nézett, és azt láttam, hogy a járda mellett egy biciklis teker elég gyorsan és minden szembesétálót leköp. Azok pedig, mire felocsúdtak a meglepetéstől, már nem is látták, nemhogy elégtételt vehettek volna rajta.

A jelenet annyira szürreális volt, hogy megértettem a feleségemet, aki hinni sem akart a szemének. Még éppen a látottakon szörnyülködtünk, amikor utolértük a fiút és bevallom, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy rá ne dudáljak, ekkor a felháborodástól eltorzult arccal kiáltott valamit felénk, majd mivel éppen pirosat kaptunk, odakarikázott és egy hatalmasat köpött éppen a feleségem arcába, ezt követően pedig “gázt adott” és majdnem tömegszerencsétlenséget okozva eltűnt a Deák tér forgatagában.

Nekem félre kellett állnom, mert a feleségemet úgy felzaklatta az eset, hogy sírógörcsöt kapott.

Csak azért meséltem el, mi történt velünk, mert úgy gondolom, hogy ez a fiú nem először és nem utoljára játszott köpködőset és nem szeretném, ha sokan járnának úgy, mint mi. Persze tudom én, hogy nincs védelem a tahók ellen, de hátha mégis… – fejezte be a beszélgetést telefonálónk.

Szerencsére ők vannak többen:

Budapest Bike Maffia: Ételmentés projekt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük