A budapesti buszokra szánt 3,2 milliárd kellett a járvány elleni védekezésre, de a Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezésére 2 milliárd nem

A budapesti autóbuszokra szánt 3,2 milliárdot a kormány elköltötte a járvány elleni védekezésre, a pénzt talán jövőre megkapja a főváros – olvasható abban a május 18-i levélben, amelyet Gulyás Gergely írt Karácsony Gergelynek.

A sportberuházásokra nem volt hatása a járványnak!

A miniszterelnökséget vezető miniszter levelét Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár osztotta meg a Twitteren. Fürjes azt is hozzáfűzte, hogy a török Mercedes-gyár leállt a járvány miatt, ezért késik a buszok szállítása, de a levélben erről nincs szó. Arról, hogy a pénz nem érkezik meg most a főváros büdzséjébe Fürjes Balázs már korábban is beszélt a Népszavának.

Amióta kitört a járvány a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva trendszerűen pénzt von el az ellenzéki önkormányzatoktól, ugyanakkor a számára kedves célokra mindig jut forrás.

  • A BKK 3,2 milliárdja
  • a ferencvárosi közösségi ház 400 milliós felújítására,
  • a VIII. kerület 1,13 milliárd forint forrástól esett el, átcsoportosították a gépjárműadót és ingyenessé tették a parkolást, eközben pedig a fideszes kötődésű önkormányzatokat kisegítik, a balatoniak meg sorra halasztják el beruházásaikat.

Viszont

  • a Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezésére 2 milliárd,
  • a Magyar Kézilabda Szövetségnek 1 milliárd 380 ezer
  • a székesfehérvári új 6000 fős sport és rendezvénycsarnok építésének támogatása

Jövőre talán lesz pénz buszokra….

Mindezek ellenében azt lehet olvasni Gulyás Gergely levelében, hogy a

“kormány továbbra is elkötelezett a budapesti közösségi közlekedés színvonalának folyamatos fenntartása mellett”.

A miniszter isti bizi ígéri,

hogy

a jövő évi költségvetésben szerepeltetni fogják az összeget, hogy a főváros meg tudja venni a 17 szóló és 17 csuklós autóbuszt

Forrás

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük