A bűnözés világvárosai - Nem árt ha tudja, ezek Európa legveszélyesebb városai - Városi Kurír

Sorting by

×

A bűnözés világvárosai – Nem árt ha tudja, ezek Európa legveszélyesebb városai

A több mint egy évig tartó bezártság után a világon rajtaütött az utazási láz. Ebben a helyzetben egyáltalán nem mindegy, hogy a hely, ahova pihenni, várost nézni készélünk, milyen helyet foglal el Európa bűnözésitérképén. Ebben segít eligazodni a Numbeo kutató cég “ranglistája”,  benne Budapesttel.

Hirdetés

Csak sorjában!

A Numbeo kutatócég rangsora szerint az angol Bradford a város a legveszélyesebb város Európában. Ezt követi Coventry (Egyesült Királyság), Nizza (Franciaország) és Catania (Olaszország). Az első 10-ben benne van még Minszk (Fehéroroszország), Birmingham (Egyesült Királyság), Marseille (Franciaország), Nápoly (Olaszország), Montpellier (Franciaország) és Manchester (Egyesült Királyság) zárja a sort.

bűnözés

(A teljes táblázat, itt)

A rangsort több szempont figyelembevétele alapján hozták létre. A bűnözés ténylegesen mérhető szintje mellett a szubjektív észleléseket is figyelembe vették, például  bekalkulálták a betörésekkel, lopásokkal, vagy támadásokkal kapcsolatos aggályokat is. De a rangsorban a korrupciót és a vesztegetést is figyelembe vették.

A 17. helyen

Magyarország fővárosa Budapest Kelet-Európa  középmezőnyében:

bűnözés

De hol a biztonság?

Numbeo szerint a világ legbiztonságosabb városa Doha, Abu-Dzabi és Tajpej, és Caracas.

Covid-bűnözés

Mint minden katasztrófánál, a covid-járvány esetében is feltűnnek a leglelkiismeretlenebb bűnözők, akik a kiszolgáltatottságot fordítják a maguk javára. Ilyen bűnesetek helyi elszaporodásáról számolt be az egyik pécsi hírportál is.

A trükk: védőfelszerelést viselve csengetnek be, majd azt hazudják az önkormányzat megbízásából fertőtlenítést kell végezniük, és ha nem jutnak be az ingatlanba, akkor a tulajdonos pénzbüntetésre számíthat. Ilyen esetek Pécsett történtek eddig. Más baranyai településeken fertőtlenítőt kínálva próbálnak bejutni.

Ne feledje!

A hivatalos ügyekben eljárók minden esetben hatósági igazolvánnyal tudják kilétüket igazolni. Amennyiben gyanús esettel találkozik, értesítse a rendőrséget, ezt többek között a központi segélyhívót, a 112-t tárcsázva is megteheti. 

Ahogy azt néhány hete megírtuk.

bűnözés

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.