Kásler a fregoliminiszter karriere csúcspontján: Ő készíti elő az új pécsi futballstadiont! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kásler a fregoliminiszter karriere csúcspontján: Ő készíti elő az új pécsi futballstadiont!

Ha valami testhezálló lehet egy Széchenyi-díjas magyar onkológus- tanszékvezető egyetemi tanárnak, az orvostudomány kandidátusának, az Országos Onkológiai Intézet volt főigazgatójának, aki ráadásul 2018-tól az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere és aki a 2020-as Befolyás-barométer szerint Magyarország 28. legbefolyásosabb személye, akkor az egy “építkezés vezetése”.

Hirdetés

Ásó, kapa, vagy….

Újabb feladatot kapott az egészségügyért és oktatásért is felelős Kásler Miklós. A kormány megerősítette szándékát: új stadiont kap Pécs, egész pontosan a Pécsi Mecsek Futball Club.

Csütörtök esti határozata szerint a kormány a beruházás

„előkészítésének kormányzati felelőseként az emberi erőforrások miniszterét jelöli ki, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával”,

vagyis Kásler Miklós mellett Bártfai-Máger Andrea lesz felelős a projektért, Varga Mihálynak pedig a szükséges források biztosításáról kell gondoskodnia.

Pécs új stadionért kiált?

A Pécsi Mecsek FC korábbi stadionja 1955-ben épült, és 7 ezer fő befogadására képes, jelenleg is üzemel a városban. A Pécsi Újság 2020 júliusában azt írta, hogy a PMFC másodosztályba történt feljutását követően az új stadionról Hargitai János, a KDNP baranyai országgyűlési képviselője egy többfunkciós létesítmény építésével kapcsolatban, Bánki Erik, Hoppál Péter és Nagy Csaba országgyűlési képviselők aláírásával, illetve Péterffy Attila polgármester támogató soraival levelet küldött a miniszterelnöknek aki ekkor

„a pécsi labdarúgás tisztelőjeként”

támogatta az új stadiont, az új sportkomplexumról készült látványtervek mihamarabbi eljuttatását kérte levélben. A stadion a Napi akkori információi szerint 5-8 ezer férőhelyes lehet, és 12–18 milliárd forintba kerülhet majd.

Kapcsolódó

 

kásler

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.