"A csata Ukrajnában van, te szájkaratés istenbarma!" - véleményezte Orbán legújabb "csatakiáltását" egy olvasója - Városi Kurír

Sorting by

×

“A csata Ukrajnában van, te szájkaratés istenbarma!” – véleményezte Orbán legújabb “csatakiáltását” egy olvasója

Orbán Viktor mára már rendszeresnek mondható harcát hétfőn az EU-s csúcson vívja olajembargó-ügyben, aminek állásáról közösségi oldalán bejelentkezve így számolt be: „a dolgok nem néznek ki jól”

Garanciakövetelés

A kormányfő szerint

Hirdetés

„ha a csővezetéken érkező orosz olajjal történik valami – ahogy egyébként arról már beszéltek az ukránok és mások is – jogunk legyen tengeren keresztül beszerezni azt, ez a garancia kell nekünk.”

-véleményezte az Oroszország elleni olajembergó utolsó szövegjavaslatát, amiben az szerepel, hogy az embargó a tengeri szállításon érkező orosz olajra vonatkozna, a csővezetéken érkezőre nem – írja a hvg.hu.

“Ez Magyarországnak jó megoldás, nem dobják le az atombombát a magyar gazdaságra”

– közölte a miniszterelnök.

Az uniós tagországok később vitatják meg a vezetéken keresztül érkező gázra vonatkozó szabályokat. ár vannak jó részletek, de ez nekünk nem elég garancia – közölte Orbán.

“Ami nekünk gondot okoz, hogy ha a csővezetéken érkező orosz olajjal történik valami – ahogy egyébként arról már beszéltek az ukránok és mások is – jogunk legyen tengeren keresztül beszerezni azt, ez a garancia kell nekünk. Ha ezt elérjük, akkor rendben vagyunk”

– tette hozzá.

Versenyelőny nekünk, ugyan már….

Arra a kérdésre, hogy ez jelent-e nekünk versenyelőnyt, vagy kell-e érte nyújtani valamit, Orbán azt mondta, hogy szerinte a szankciókból a nagy külföldi olajcégek profitálnak, mert felment az olaj ára. Így

Magyarország – szerinte – semmilyen extraprofithoz nem tud jutni.

Véleménye szerint azt kérik Brüsszelben, hogy költsünk el sok pénzt finomítóépítésre, aminek az lesz a vége, hogy drágább lesz a magyaroknak a benzin.

„Ez őrültség, ez az atombomba. Ha valakinek kompenzációt kell adnia, az nem mi vagyunk, hanem az Európai Bizottság”

Kikérte magának a kompromisszumkészséget….

Orbán Viktor az újságírók kérdésére tagadta, hogy bármilyen kompromisszum született volna a szankciók ügyében. Úgy vélte, hogy az Európai Bizottság „felelőtlen viselkedése” juttatta Magyarországot nehéz helyzetbe.

„Eddig az volt a konszenzus, hogy a bizottság nem nyújt be javaslatokat, amíg azt megfelelően meg nem vitatták a tagállamok. Az energia nem játék, ebben az ügyben először megoldásokat kell találni, és utána jöhetnek a szankciók”

– mondta, hozzátéve, hogy szerinte a felelősség az Európai Bizottságot terheli.

Haza egyszerűbben fogalmazott

“Csata indul….”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés

A kommentekből….

“Szurkolunk a kitűzött cél elérésének érdekében. Hajrá Dr. Miniszterelnök!”

“A csata Ukrajnában van, te szájkaratés istenbarma!”

“Adjál nekik, főnci! “Lebegj, mint a lepke, és csípj, mint a méh!””

“Csakazértis! Majd csak kirúgnak bennünket”

“Így már teljesen érthető a veszélyhelyzet!”

“Nem csatázni kell, hanem meggyőzni, érvelni!”

“Nem lehetne egyszer valamit békésen rendezni? Mai adag kaja a birkáknak…”

“Mar megint? szoval Brusszel miatt van haborus veszhelyzet?????? Amugy ezek a csatak mar a 100 eves haborut juttatjak eszembe ”

“Hát nem úgy volt, hogyha nyer a doktor miniszterelnök úr, akkor béke lesz??? Akkor mi ez a csatározás?

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • Visszajelzés: Orbán szerint jó megoldás, ha a csővezetéken való kőolajszállítást nem szankcionálják - Városi Kurír

  • 2022.05.30 - 21:06
    Közvetlen hivatkozás

    Orbán folyton folyvást harcol valakivel, vagy valami ellen. Sajátmaga szerint ő egy utcai harcos. Nos,hát ő pont annyira utcai harcos,mint egy marék molylepke. Nem pont a 200 literes bojlerre hajazó alkata miatt, hanem mert orbánnak csak a szája jár, de tehetségéből csak arra futotta a 12 év alatt,hogy lekormányozta az országot a gödörbe,a béka segge alá. Lám,lám, már a bolgároknak is lesz eurójuk, mi meg szívhatunk itt a sz@rt se érő forinttal. Sikerült orbánnak szinte teljesen lepusztítani az oktatást,az egészségügyet, és ezzel szemben százmilliárdokkal tömték ki a fideszes alapítványaikat, van egy valag puccos,drága fenntartású, és tökfelesleges stadion, látszatberuházások tömkelege, és kézen-közön eltűnt százmilliárdok. Erre szavazott a 3 millió birka. Gratulálok nekik!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.