A diákok nem adják fel – Virrasztás a tanárok jogaiért

A pénteki diáktüntetésen jelentették be, hogy ma, vasárnap virrasztást szerveznek a diákok tanáraik jogaiért.

Virrasztás

Négy budapesti gimnáziumnál virrasztanak vasárnap éjszaka – jelentette be a Diákok a tanárokért csoport a péntek esti tüntetésen. A szervezők az Eduline-nak azt mondták, hogy a Szent István Gimnáziumnál, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumnál, az Óbudai Gimnáziumnál és a Kodály Zoltán Gimnáziumnál tartanak majd virrasztást az oktatásért. Este héttől reggel kilencig lesznek a gimnáziumoknál. A Diákok a tanárokért csoport egyébként arra kéri a középiskolásokat, hogy az első órára ne menjenek be, hanem csatlakozzanak hozzájuk – de akár rövidebb időre is lehet csatlakozni a virrasztáshoz.

“A kockás az új szexi”

Több ezren vettek részt pénteken délután a Diákok a Tanárokért csoport tüntetésén, a Szabadság hídra a jobb oktatási rendszer melletti kiállás szimbólumává vált kockás zászlót is kilógattak. A szervező diákok egyúttal bejelentették: vasárnap este négy fővárosi gimnázium előtt is virrasztást tartanak, mert változást csak így tudnak elérni. Négy fő követelésük van:

Megoldást a tanárhiányra!;

Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot!;

Élhetőbb körülményeket az iskolákban!;

Figyelmet az oktatásra!

Egy végzős gimnazista az olyan problémákról beszélt, mikor elfogy a WC-papír, nekik kell fénymásolópapírt bevinni vagy éppen omlik a vakolat. Bírálta azt is, hogy a menza ára szeptembertől 30 százalékkal fog emelkedni, ez pedig nagyon sok családnak megnehezíti a helyzetét. Ezek megoldásához pénz kell. – Jó lenne egy olyan rendszerben élni, ahol a helyi problémákat nem a szülőknek kellene finanszírozni – mondta. A tanévnyitókhoz pedig annyit fűzött hozzá, hogy „a kockás az új szexi”. (Magyar Hang)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Előzmény

Friss!