Budapesti hétköznapok

Mi az? Kristálytiszta, fenntartható, a miénk és szombattól kapható a Fény utcai piacon….

Mi az? Kristálytiszta, fenntartható, a miénk és szombattól kapható a Fény utcai piacon....

Aki kapásból tudja a választ, az minden bizonnyal járt a hétvégén a Fény utcai piacon és belefutott…. Na jó, rántsuk le a leplet: megnyílt a Buda Szóda, így elérhető a II. kerület frissen palackozott szikvize, ami kristálytiszta, fenntartható és a miénk – tudósította a nagyérdeműt Őrsi Gergely, a városrész polgármestere. 

Buda Szóda, a látványtöltőállomás

A Buda Szóda a II. kerület helyben gyártott, Fény Utcai Piacon palackozott szikvize.

A Buda Szódát azért hoztuk létre, -írta közösségi oldalán a polgármester- hogy saját, kerületi szikvízzel válthassuk ki az eldobható műanyagpalackos ásványvizek egy részét, hiszen

a Buda Szóda palackjai többször felhasználhatóak, újratölthetőek, vagyis a szódafogyasztás újabb lépés a fenntarthatóság felé. A víz ötkomponensű szűrőn áthaladva kerül a saját hűtéssel ellátott palacktöltő készülékbe, majd a tisztított palackokba. A folyamat ráadásul követhető, hiszen amolyan látványtöltőként is működik a Buda Szóda, ahol végignézhető a töltési folyamat, és megismerhetjük, hogyan működik a régen oly népszerű szódás üzem.

A Buda Szódát a II. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Fény Utcai Piac Kft. üzemelteti a piac első emeletén

A Buda Szóda eleinte csütörtökön, pénteken és szombaton lesz nyitva 8-tól 14 óráig.

Tervezünk cserepontok létrehozását a kerületben többek között a Marczibányi Téri Művelődési Központban, Klebelsberg Kultúrkúriaban, a Gyarmati Dezső Uszoda – II. kerületben, illetve a közelben elektromos kerékpárral történő kiszállítást is igyekszünk lehetővé tenni.

A Buda Szóda eleinte 1,5 literes palackokban érhető el. Ennek töltése 110 forint, a palack betétdíja pedig 560 forint.

Várjuk éttermek, rendezvényszervezők jelentkezését is, akik szívesen vásárolnának Buda Szódát, akár 1,5 literes kiszerelésben, akár reprezentatívabb 0,9 literes palackban. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy jöjjenek el a piacra, nézzék meg az üzemet, kóstolják meg a szódát, és vásároljanak bátran, hiszen tényleg a miénk, kristálytiszta és fenntartható – zárta bemutatkozó bejegyzését a polgármester.

Ez most nem az övé….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

About Author