Banánköztársaság

“Mészáros Lőrincünk már hajtogatja fölfelé az ingujját? Irány a víz, meg a szemét!”

Mészáros Lőrinc névnapi ajándéka: megkapja a Turulgáz-t - Az ajándékozó személye egyelőre nem publikus, de ötletek vannak rá....

Ahhoz nem kell nagy szakértelem, hogy kimatekozza az “utca embere”, hogy ha drága a villanyáram, a gáz és az üzemanyag, akkor minden, amihez e három valamelyikére szükség van, nagyobb részt harap ki a családi költségvetésből. És, hogy miként jön ide a Mészáros név? Miért pont ide ne?

Amiről eddig nem szólt az Orbán-fáma…..

Azt ugye tudjuk, mert minden fidesz-megszólaló a maga módján igyekezett elmagyarázni, hogy a fűtés és a világítás “átlag feletti része” kinek mibe fáj, de hallott már valaki arról, hogy például a szemétszállítás, a vízfogyasztás ára mennyivel nő? Ezt a témát vetette fel egy Facebook-bejegyzés a minap:

“Azon töröm a fejem (van rá időm), hogy mi lesz a főváros intézményeivel a sokszorosára emelt víz- és gázdíjak után. Elsőnek a Fővárosi Vízművekre gondoltam.

Nem értek a vízszolgáltatáshoz, de gondolom, elég sok elektromos berendezés kell ahhoz, hogy két millió embert vízzel ellássanak.

Ámde, ha az áram ára jelentősen emelkedik, akkor a víz árának is emelkednie kell. De erről még semmit nem hallottunk.

Fog-e a víz ára emelkedni? S ha fog, mennyivel?

Aztán itt van a szemét!

Arra nem is merek gondolni! Nápoly jutott az eszembe, ahol évek óta utcán áll a szemét, mert a maffia lenyúlta a szemetelést.

Lőrincünk már hajtogatja fölfelé az ingujját? Irány a víz, meg a szemét!”

Ami tény….

Egy hónapos a hír, miszerint a Mol Nyrt. nyerte el a Magyar Állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot. A vállalat közlése szerint 2023. július 1-jét követően 35 évig ők végezhetik a magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését, gondoskodhatnak annak kezeléséről, valamint megvalósítják a kapcsolódó beruházásokat.

A PM is beszállt az ötletelésbe

Csütörtöki online sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt, a párt önkormányzatokért felelős elnökségi tagja, Dunaújváros alpolgármestere arról beszélt:

“az Orbán-kormány hazug és felelőtlen politikájának köszönhetően Magyarországon elszabadult a rezsibomba”, az áram és a gáz után a szemétszállítás díja is megugorhat.

Hozzátette, a korábban az önkormányzati kézben jól működő szolgáltatást

előbb a “nemzeti kukaholdingba” szervezte ki a kormányzat, majd koncesszióba adta 35 esztendőre az évi ötmillió tonna lakossági szilárd hulladék begyűjtését, kezelését.

Mi lesz, ha Mészárosék úgy döntenek?

Kicsit elgondolkodtunk és felvetődött a kérdés, hogy az “ásványvízkirállyá” avanzsált Mészáros Lőrinc továbbmegy és látókörét kiszélesíti úgy általában a víz témakörében? Miért is ne, hiszen eggyel több, vagy kevesebb terület, amihez lövése sincs, nem oszt, nem szoroz a portfoliójában!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

About Author

Szólj hozzá!