Connect with us

Banánköztársaság

Lecsengés: Anyánk napi kávézás – Szerencse, hogy vannak nem csak választhatók, de választók is

lecsengés
Megosztás

Az anyák napja „tiszteletáradata”, aminek akár egy apró részével is alighanem beérnék  az édesanyák, lassan lecsengés életünk legfontosabb asszonyai vissza süllyednek a szürke hétköznapokba, sajnos. Talán az utolsó pillanatát örökítette meg az ünnepnek Tarjányi Péter író biztonságpolitikai szakértő.

Elmondok egy történetet. Kicsit érzelgős, de igaz…

Tegnap Anyák napja volt és egy férfi mivel egész nap dolgozott nem tudott napközben eljutni az Édesanyjához… Hajnal 1-kor megállt egy éjjel-nappal üzemelő gyorsétteremnél és vett egy kávét. Nem tudta milyen ízű, mert nem kávézott, de azzal tisztában volt, hogy az Anyukája mivel nagy kávéimádó biztosan értékelni fogja a gesztust. Hajnal fél 2-kor kopogott a szülői háznál… Az első ijedtség után volt nagy öröm és a Mama pedig élete legjobb kávéját itta, mert a kávét a Fia hozta, és számára az csak kiváló lehetett… A férfi nézte az idős hölgyet és tudta, hogy neki van a legszebb és legcsodálatosabb Anyukája… És, hogy miért fontos ez a történet? Nos, egyszerű…Sosem a megfelelő helyszín, a drága ajándék a lényeg egy Anyuka számára…Hanem az együtt töltött idő… Szeretni mindig, minden pillanatban lehet…Nem szükséges keresni a tökéletes pillanatot, hiszen erre minden pillanat tökéletes… Jó hétfőt, és szép hetet Nektek…-írja Tarjányi

Csak úgy!

Drámai volt látni, hogy miként vonta el  a társadalmi figyelmet erről a fontos napról a politika láza, mintha magukat a politikusokat nem is anya szülte volna. Persze valamennyi jelenlegi és várományos politikus  megemlékezett  a napról, de olyan őszinte és megélhető mondatokat,, mint Tarjányi  írt le a nap lecsengéséről, egyikük sem tudott felmutatni. Ők az anyák napját is nem „gyerekként” hanem politikusként élték meg akik a maguk kiüresedett mondatait képei megfogalmazásait használták.

Szerencse, hogy vannak nem csak a választhatók, de a választók is, akik viszont tiszta szívből örültek édesanyjuknak, sajnos egyre többen posztolják mostanság a fontos sírok fotóit, de azért az üzenet mindig az (elnézést kérek Juhász Gyulától a parfrezálásért):  anya örök.

Kapcsolódó

lecsengés,

 

Szerző