Connect with us

Banánköztársaság

Juszt László: ha a soviniszták/nacionalisták nem érdemelnek tiszteletet, akkor miért várja el Orbán?

Juszt László a 10. héten is töretlenül faggatná Orbánt - Ön nem hiányolja a válaszokat?
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál.

„Sokadszor volt már minősíthetetlenül bunkó Orbán és a 132

Ezúttal Navalnij okán.

Amíg az európai országok kormányai mind megemlékeztek az orosz ellenzéki politikusról és elítélték a putyini rezsimet, addig a magyar parlamentben az ellenzéki javaslatot -az egy perces néma főhajtásról- Orbán és a frakciója elszabotálta.

Orbán ezt mondta:

”Sovinisztáknak nem jár tisztelet. Aki a grúz–orosz háború idején patkányoknak nevezte a grúzokat, annak a tiszteletére mi nem állunk föl. Egyébként nyugodjon békében.”

Megjegyzem a ‘soviniszta’ szó jelentése és fogalma a magyar nyelvben azt a személyt jellemzi, aki azon az állásponton van, hogy saját nemzetük vagy országuk minden más nemzetnél jobb, erősebb, előrébb való. Ez arrogancia és előítéletesség, amely általában erős nacionalizmussal és diszkriminációval társul.

Csak kérdezem – nem ez az erős nacionalizmus és diszkrimináció jellemzi Orbánt és a politikáját? Rohadtul szégyellheti magát mindenki, aki ülve maradt… És ha a soviniszták/nacionalisták nem érdemelnek tiszteletet, akkor miért várja el Orbán?”

A hozzászólásokból…

„Ennyire nem kellene bunkónak lenni. Ezek az emberek mindig szégyent hoznak az országra.”

„Orbán ezzel a viselkedésével a Navalnij mellett kiállóknak üzent. Sajnos, a csaholóknál célba is fog találni. El fognak indulni a Navalnijt lejárató cikkek. Eddig nem voltak, mert nem volt Orbánnak megnyilvánulása, csak annyi pont, hogy csendben maradt, miközben mindenhol megemlékeztek.”

„A baltás gyilkos nem grúz volt akit elengedtek???”

„Végtelenül felháborított az országgyűlésben történtek. Orbán Viktor és Kocsis Máté mit megengedtek maguknak! Ez már tűrhetetlen, ahogy megnyilvánultak az ellenzéki képviselőkkel szemben! Gyalázatosan viselkedtek, ez a fideszes keresztényi ( álkeresztényi) viselkedés jellemzi a kormányt.” „Most már az is elhiheti,hogy orbán putyin embere aki eddig kételkedett.”

„Szénné égeti az országot újra és újra. Miért nem takarodik a bátraival a francba Moszkvába és ott nyalják közösen, bátran a hóhér hátsófelét. Hagyják már ezt a nyomorult országot békén. Azt hiszik, itt mindenki akkora tahó, mint ez a néhány alávaló gazember. ”

„Azt mondják jó kifogás sose rossz. OV-nak mindenre van kifogása, magyarázata. Nagyon hiányoltam Gyurcsány vagy Soros felemlegetését. Amúgy azon is csodálkozom, hogy képes volt kimondani, nyugodjon békében.”

Kapcsolódó: Megvan Navalnij: egy sarkvidéki büntetőkolónián találták rá

Háttér…

Pénteken érkezett a hír Oroszországból: Alexszej Navalnij meghalt. Navalnij volt már évek óta Putyin leghíresebb és legkitartóbb ellenfele, az orosz demokraták legnagyobb alakja. Korábban már megpróbálták megmérgezni, de ennek ellenére visszatért Oroszországba, ahol biztosan tudható volt, hogy börtönbe fogják zárni, amiért szembeszegült Putyinnal.

Kapcsolódó: 47 éves korában meghalt Alekszej Navalnij – Legyen könnyű neki a föld!

A hétfői” szezonnyitó” parlamenti ülésen Tordai Bence a Párbeszéd nevében azt kérte a parlamenttől, hogy

egy perc néma csenddel emlékezzenek meg Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus haláláról, de sem a Fidesz–KDNP, sem a Mi Hazánk képviselői nem álltak fel.

Tordai erre azt mondta:

„Nagyon sajnálom, hogy a szuverén Fidesz–KDNP Putyin zsoldjában nem állt fel, ez szégyen.”

Később Orbán Viktor viszontválaszában, megköszönve a kormánypárti képviselőknek, hogy

„megőrizték a hidegvérüket”,

közölte, hogy

„sovinisztáknak a magyar parlamentben nem jár tisztelet. És aki patkányoknak nevezte a grúzokat a grúz–orosz háborúban, annak a tiszteletére nem állunk fel. Egyébként pedig nyugodjon békében.”

Szerző