Connect with us

Banánköztársaság

Georg Lazar: rám ne SUMMITsanak…! – A „guruló forintjainkat” nem kímélve erősítik a diaszpórában élők „magyarságtudatát”

1.500 közmillióba fájt mindannyiunknak az influenszer-utaztatás Budapestre
Megosztás

Akik manapság gyanútlanul elmennek egy un. „magyar” rendezvényre az USA-ban, számolniuk kell azzal hogy lefotózzák őket és esetleg megjelennek a kormány propagandaanyagaiban. Orbánék szerint 2024 “az együttműködő nemzet éve”! 

Számtalan rendezvényen,

cserkészbálon, nemzeti ünnepségen, hagyományörző találkozón stb. mondanak beszédeket az amerikai magyarság állitólagos „vezetői” jelezve hogy mi, amerikai magyarok, együttműködünk az Orbán rezsimmel. Olyasmiről soha nem hallunk a hivatalos propagandában hogy az „amerikai magyarság” ellenezné Orbánék putyinista, kommunista Kínát támogató és wassalbertező politikáit.

Például itt van a HungarianHub Floridában “Summit”-ot szervez Orbán politikusainak részvételével “Együtt. Tudunk. Működni.” jelszóval. SUMMITunk Rád!- írják. Tényleg? Rám ne SUMMITsanak…!

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. azon munkálkodik hogy

„fellendítse és gazdagabbá tette a külhoni szervezetek munkáját”

és megerősítette a diaszpórában élők „magyarságtudatát.”

Ez magyarul azt jelenti hogy beszervezzenek helyieket hogy azok lobbizzanak az USA-ban Orbánék érdekében. Nem ingyen kérik, fizetnek érte!

Néhány héttel ezelőtt Regionális Diaszpóra Értekezletet(?) tartottak Washingtonban

és ott Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta hogy az Együttműködő Nemzet Program keretében 500 millió Ft-ot fizetnek ki “a diaszpórában működő szervezetek és hétvégi magyar iskolák számára.” (Gyanítható hogy a valós kifizetés itt az USA-ban több milliárd forint..)

Magyarul, akik hajlandóak támogatni Orbánékat Amerikában, készpénzt kapnak. Vállakozóban nincsen hiány, 70 amerikai szervezetet fizet le 2024-ben az Orbán kormány az USA-ban.

Meglepett hogy Orbánék nyíltan bevallják a “guruló forintokat”

mert az a FARA törvényekbe ütközhet, és ráadásul azokat büntethetik, akik a pénzt kapják!

Persze sokan gondolják úgy, hogy csendben zsebre vágják az Orbánéktól kapott milliókat és özönvíz utánuk. A rezsim amúgy is bukásra áll, és a jövőben senki sem fogja firtatni a pénzek eredetét. Lehet hogy igazuk lesz… De az is előfordulhat hogy ez másképpen alakul majd, hiszen

amerikai politikusok is kezdenek érdeklődni az Orbán kormány furcsa amerikai kifizetései iránt.

A magyar származású amerikaiak döntő többségének persze fogalma sincs arról, hogy gyakran azok akik a nevükben beszélnek, készpénzért teszik azt. Ezért is jó lenne tisztázni a dolgokat.

Azok, akik pénzt kapnak Orbánéktól az USA-ban, rendezvényeket szerveznek, (nem ritkán Budapestről küldött “ösztöndíjasokkal”) jó lenne ha feltüntetnék plakátjaikon, hogy őket bizony Budapest fizeti. Ha nem teszik azt, szerintem megtévesztik magyar felebarátaikat “a diaszpórában”…

Mellékesen…

ajánlatos elkerülni mindazokat az amerikai propagandistákat akikről feltételezhető hogy pénzeket kapnak Orbánéktól. A magyar diplomácia egyfajta zavaros korrupciós kommunikációs káoszba zuhant itt az USA-ban és szerintem az nem fog jól végződni.

A fotókon az április 19-i washingtoni “diaszpóra értekezlet” résztvevőinek egy csoportja. Balról… Schmitt Pál Péter diplomata (a volt államelnök unokaöccse), Végh Sándor aki egy magyar születésű matematikus, a Világbanknál dolgozik és Orbánék helyi aktivistája, Fekete Zsuzsanna, “közösségi diplomata”, ő a “beszervezésekért” felelős és a pénzosztó Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a washingtoni nagykövetségen. Péter Sára budapesti „cserkész ösztöndíjast” azért fizetik Amerikában Orbánék hogy a zavaros Jubi Tábort szervezze az USA-ban, Náray Balázs az M1 híradóban tudósít az amerikai magyarok Orbán imádatáról (fake news) és néha felbukkan napszemüvegben Alexa Goulding is férjével Dave Goulding-gal. Alexa, már régen amerikai polgár, ingatlanügyekben utazik és Schmitt Pál lánya, a férje egy filmes. Talán egyszer egy dokumentum filmet csinál saját családjáról és a nagy magyar korrupcióról itt Amerikában. Nagy siker lenne…

Hát igy megy ez…

Forrás

Kapcsolódó

Szerző