Elő a kockás ingekkel! – Tanévnyitó tüntetést szerveznek a diákok!

Az oktatásban eltöltött éveink lehetővé tették, hogy első kézből éljük át a rendszer összeomlását, míg a felelősök ölbe tett kézzel, díszpáholyból szemlélték azt – írták az esemény Facebook-oldalán a szervezők, a Diákok a tanárokért csapata.

Eddig több, mint tízezren reagáltak az esemény oldalán

A diákok a bőrükön érzik, hogy a kormány méltatlanul áll a tanárokhoz, a diákokra egyre súlyosabban nehezednek tantervi elvárásokat és az épületek, és azok körülményei olykor kritikán aluli állapotban vannak – sorolják.

“Az oktatás nemzeti ügy”

– emelték ki, pontjaik pedig a következőek:

  • Megoldást a tanárhiányra!
  • Tanítható, és tanulható mennyiségű, és minőségű tananyagot!
  • Élhetőbb körülményeket az iskolákban!
  • Figyelmet az oktatásra!

Az esemény szeptember 2-án, Budapesten a Szent István téren kezdődik délután 4-kor,

a diákok fél ötkor indulnak a diákok a belügyminisztérium felé. A tervek szerint egy óra alatt érnek a Fővám térre, a tüntetés pedig hét óráig tart majd.

Diákok a tanárokért – kik ők?

Kossuth téri tüntetést szerveztek a pedagógussztrájk első napján, borsot törtek Áder János orra alá, rendszeresen ott vannak a tanárok demonstrációin. A Diákok a Tanárokért nevű csoport a semmiből tűnt fel március közepén, de tagjai azt mondják, addig nem hagyják abba az akciózást, amíg a kormány nem teljesíti az oktatásban dolgozók követeléseit, az elhibázott oktatáspolitikai döntéseknek ugyanis hosszú távon a diákok isszák meg a levét – írta az Eduline.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.